All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Ingen gråt wow, det här badrummet vi vill"

Detta är en del av Vi i Villas-serien om Talmos familje väg till ett nytt hus. Följ resten av serien här! Här berättar Vegard om hur man väljer brickor för många av rummen i huset:

November 2016

Idag tog vi vår första riktiga runda på Megaflis i Larvik. Vi tillbringade över en timme och tittade på hela sortimentet. Fick hjälp av personalen och transporteras runt kakel. Hittade inte någon lösning, men inte helt nöjd.

  • Här kan du läsa om familjens väg mot drömköket.

Andra som har byggt hus har berättat att det fanns så många val som måste fattas, så småningom valde de bara att blinda. I efterhand var det flera saker som de inte var helt nöjda med. Vi ville inte hamna där och blev lite stressad att det här med kakel var så svårt.

Men vi gav inte upp och fortsatte jakten på många olika ställen. Vi tittade på hela flip-sortimentet i form av enskilda plattor, vi tittade på färger och strukturer, surfar på internet efter inspiration och kontrollerade hashtag som #fliser och #bad hela tiden.

Läs också:

Matt glödlampor snart snart en historia

Matt glödlampor blir snart en saga. Vad betyder det för dig som konsument?

Det fanns ett par alternativ som var okej, men inget som skrek "wow, det här badrummet vi vill" också.

Noggrannhet lönar sig

Slumpmässigt slutade vi på Megaflis i Skien. Kanske hade de någonting annat än vi redan sett i Larvik? Den här gången kände vi att vi hade mer erfarenhet och började på en annan plats.

Slutligen fann vi en "metalwood" kakel, som var väldigt snäll och hade rätt färg. Lyckligtvis hade de en lös kakel som vi kunde ta med oss ​​runt i affären och hålla fast vid andra. På så sätt fick vi se hur gapet mellan golvet och väggen blir. Efter en bra timme var planen klar. Vi hade hittat golv- och väggplattor i badrummet som stod i stil.

Planen att ha en sten på golvet i duschen kastades bort när vi insåg hur svårt det är att hålla rent. I stället gick för ett mosaikchip av samma typ som vi använder på resten av golvet.

I tvättstugan och hallen ville vi koka-grå kakel. Här hittade vi några bra 60x60 plattor vi skulle vilja använda på hela golvet. Vi kommer också att använda samma kakel som 120x30 framför eldstaden.

Läs också:

Varning för badrumsfläktar

Experter varnar mot badrumsfläktar. Mekaniska fläktar i badrummet går snabbt ut ur duschen efter en dusch, men de stänger den naturliga ventilationen resten ...

Det var otroligt gott att äntligen landa den här sak som hängde över oss! Nu har vi en sort, mängd och pris att relatera till.

  • Att välja golvet för resten av huset var också en utmaning.Läs om detta!

Januari 2017

Sedan början av kakel i morgon och Megaflis öppnar inte fram till klockan 10, var vi tvungna att hämta väggchipet idag. Kan inte vänta två timmar imorgon innan vi börjar på väggarna!

För att undvika att stå där utan kakel den dag vi behövde det, ville vi boka det till Larvik så tidigt som möjligt. Men vi hade ingen plats att lagra den. Det var Megaflis väldigt bra att lagra allt i sin butik i butiken. Då visste vi att allt var tillgängligt den dag vi behövde det. Och nu var dagen här!

Nina och jag tog hängaren och åkte till Larvik. Har inte mycket erfarenhet av kakel, men vår beställning är att kupens totala vikt är 2, 2 ton. Vår hängare är av god ålder och var ny när föräldrarna till Nina byggde hus ... 1986. Tör inte att ladda mer än 4-500 kg i den.

Läs också:

Hur man gör en julgrann

Du kan enkelt bygga din egen julbulle - det kostar inte heller många kronor.

För att undvika att pallen upplöstes med väggplattor tog vi chansen att lasta hela pallen på hängaren. Misstänker att det var mer än 400 kg, eftersom däcken plötsligt fick liten luft och delar av bilens bakre däck var inte längre synliga. Vi skulle gärna ha alla väggchips idag, så vi tog chansen att det skulle vara bra.

Det var en lugn resa hem till Brunlanes, och hängaren höll hela vägen. I morgon kommer vi tillbaka till golvplattan, men sedan med hängaren till muraren. Han har boogiehängare som tålar mycket mer.

Vill du se vad resten av badrummet var? Följ nästa vecka!

Anmäl dig till oss i Villas nyhetsbrev, så missa inte fortsättningen.

ADVERT

Mest populära