All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Ingen kris med myror

- I de flesta fall kan du lösa myrans problem själv och med enkla medel. Dessutom behöver det inte vara särskilt dyrt, säger Johan Mattsson, verkställande direktör i Mycoteam konsultföretag.

Om myror går in i byggnader finns det ofta individer som kommer in för att leta efter mat. När det blir ännu varmare i luften har de tillräckligt med mat och problemet försvinner vanligtvis av sig själv.

Men ibland har de kommit att stanna.

- Det händer att myrorna bygger bon inuti, ofta i vissa ruttet trä, isolering eller något annat som de lätt kan gnaga i de kan hitta lämpliga platser för bon de flesta platser i huset, balkar, ytterväggar eller takkonstruktioner. , säger Mattsson.

Det finns dock ingen anledning att tveka, tror han.

- Om du märker rost på bilen behöver du inte ta bort samma dag, du har lite tid på dig. Så är det också som myror. Det tar lång tid innan de gör särskilt stora skador. Det är dock irriterande om det är en röra av myror i huset, så det är vettigt att ta itu med problemet, säger han.

Kartläggning med logg

Om problemet kvarstår rekommenderar han att du kartlägger problemet innan någon åtgärd tas. Detta kommer att göra kampen lättare och effektivare.

- Skapa ett tecken på var du ser myror hur ofta du ser dem, och när du är på dagen. Är de kryper från utsidan av huset eller är de från en gömställe inuti huset?

Letar du efter maurreir inuti, kan du leta efter gnagespoon och annat avfall som ofta ligger runt boet. Ta även bilder av myrorna. Det finns bra dokumentation som kan vara till hjälp när du väljer en kampmetod eller om du behöver professionell hjälp.

- I många fall har mauren gjort ett pulverspår från en fruktträdgård utanför huset och in i huset. Sedan följer de spåret så att du kan se en klar "maursti" på väggen. Därifrån kan de komma in externt genom utesets i övergången mellan grundväggen och ytterväggen, säger Mattsson.

Om ett anterpreparat används utanför väggen, kan myrorna inte gå in och ut ur byggnaden.

- Förvara kvalsterna inuti huset själv, använd andra medel. Då måste du hitta och ta bort boet och se om det finns några inledande fuktproblem och råttor som har gjort det möjligt för myrorna att etablera sig där ", säger han.

Nest under kylskåpet

Myror gillar det där det är varmt och fuktigt. När du försöker hitta boet är det lämpligt att leta efter platser som är extra heta, t.ex. under en vattenvärmare, bakom kylskåp eller närliggande områden med golvvärme.

- Hitta ut var maren har gjort ett bo, man kan överväga vad som är orsaken till etableringen, vilken skada har inträffat och hur man åtgärdar problemet. För att få ett bra resultat är det viktigt att inte bara några arbetskamrater tas bort, utan att du också får drottningen, säger Mattsson.

Enligt Mattsson är det en myt att myror äter träet i ett hus. Den enda typen av rot som kan skada veden är en logg, och de gräver bara ett relativt begränsat område som de behöver passa boet. Därför behöver den fysiska skada inte vara särskilt omfattande trots att det finns ett antal individer som bor i boet.

- För att undvika att få myror i hus och stugor, är det bästa rådet att förhindra att de kommer in. Undvik exempelvis tät vegetation mot väggen. Kan ett bälte av singel eller stans etableras i övergången mellan mark och terräng, vilket minskar risken väsentligt, säger han.

ADVERT

Mest populära