All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ingen mäklare ?? Nej Ägarförsäkring

Vi har tidigare uppmanat våra läsare att sälja din bostad själv, att släppa de orimliga mäklare avgifter. Vill du läsa mer om hur du fortsätter sälja ditt hem själv, klicka här.

Man skulle kunna tro att de som säljer sina hem själva, samma behov som alla andra att göra en säker handel, och förvärva ägarförsäkring. Men det är inte lätt för dig som inte använder en mäklare.

Ett enda erbjudande

Ett samtal till de största försäkringsbolagen visar att de bara säljer ägarbytesförsäkring till mäklarhusen. Således kan säljaren ta ut försäkring endast om han använder mäklarfirmor. Mer om ägande försäkring, kan du ta reda på genom att klicka på den här länken: Ändring av Ägar Bra för försäljning, suger för att köpa

Den spirande mäklare Alive, som erbjuder gratis annonsering för dig som kommer att sälja sig själv, har gått igenom den norska försäkringsmarknaden till Hitta ett företag att rekommendera till dem som säljer sig själva.

- Vi hittade bara ett företag som säljer ägarbytesförsäkring direkt till privatpersoner, och de kallas byggnadsgaranti. Det är förvånande att alla andra företag erbjuder sådan försäkring endast via mäklare, säger Eirik W. Frøylog i Adirekta.

Byggnadsgaranti

För att kolla erbjudandet från Byggnadsgaranti, klicka på den här länken. Bygga garanti. Mer om Adirekta, du kan läsa i den här artikeln: Adirekta i Norge.

En av våra läsare fick veta att det var svårt att få bytesförsäkring om du säljer dig själv. Han mottog ingen från flera försäkringsbolag när han bad om ett ägarbyte till ett fristående hus som han skulle sälja utan mäklare.

No Gjensidige

I Gjensidige försäkring, vi fick detta svar från kommunikationsrådgivare Bjarne Rystad, när vi frågade om privatpersoner kunde dra ägande försäkring.

- Nej, individer kan inte köpa det direkt från oss. Vi har ett avtal med Gjensidige NOR Eiendom och några andra mäklare.

Rystad satte oss i kontakt med Kirstin Bang för att meddela varför systemet var som det var. Hon hade följande att säga:

- Det är inte så länge sedan jag tog över ansvaret för detta, och jag vet inte exakt vad som var grunden för detta, säger Bang.

Även vid skadeförsäkring erbjuds ägare-switchförsäkring endast till mäklare. Varför?

- Vi har betygsatt produkten som passar bara till mäklare, säger informationsrådgivare i If, Anne Vinje Støland.

ADVERT

Mest populära