All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kul med klick - också för vinyl

efter klicket systemet var så gott som standard för parkettgolv har hem Fixera hade glada dagar. Förpackningar på 1-2 kvadratmeter golv i hanterbara längder är lätta att komma in i bilen, längre in i hissen, och hemma är läggningen snabbare än svin. Golvet läggs i vätska, utan användning av skruvar, lim, tejp eller specialverktyg. Och resultatet blir bra - delarna passar som pusselbitar, så det är lätt att få osynliga skarvar i golvet även för någon som aldrig har lagt golvet innan.

Nyligen har kombinationen av det här enkla sättet och andra material, utseende och funktioner börjat gå sin seger. Den som vill ha ett slitstarkt vinylgolv, men inte vill ha en mjuk lane från en multimeter bred rulle, kan nu välja ett klickbart vinylgolv i praktiska paket.

Klickbar vinylgolv för lossning görs enligt en av två principer: en är en konsumentanpassad version av LVT (Design Vinyl). Detta används vanligtvis i offentliga miljöer och består av en homogen blandning av PVC och fyllmedel och med ett slitskikt av en dekorativ beläggning under en PUR-lack. Den andra är gjord av laminatgolv, med en hård träfiberkärna, men det dekorativa skiktet ersätts med vinylbeläggning.

Clickvinyl:

Clickvin från Starfloor, Tarkett.

# Tunt, lättplacerat golv som lossar löst på befintliga golv. Klick, vinklar eller enkelt knackade ihop i en spår och fjäderkonstruktion, och ska inte spikas, skruvas, tejpas eller limas på substratet. Efter montering behöver golvet inte vaxas eller poleras.

# Stöder normalt slitage från t ex husdjur och barn med mycket fart i benen, vilket ger en exklusiv känsla med fasade kanter. Känn relativt mjuk att gå på och ljudet av trick i rummet dämpar något.

# Används inomhus i alla torra rum, och arbetar med golvvärme.

# Stark sol på klicka vinyl i mörka färger, kan orsaka rörelser i vinylskivorna. Materialet är inte heller avsett att absorbera rörelser i substratet, till exempel från golvbrädor som sväller och krymper när fuktigheten förändras i rummet. Grus och sand kan göra repor på ytan. Golvet kan klara hjulhjul, men använd mjuka hjul och sätt möbelknapparna på benen utan hjul.

Struktur Substrat PVC och fyllmedel, med en vinyl slitage och dekorativt skikt ger komfort och ett skyddande skikt av polyuretan ovanpå vilket golv är lätt att underhålla och hållbar.

Tjocklek 3,5 mm, vilket slitskikt är 0, 5-0, 6 mm

Format ( cirkamål beroende på produkt ): <999 > design: 20 cm x 100 cm; stendesign: 30 cm x 60 cm Vinyllaminat:

Vinyllaminat med kork från Storeys.

# Ett laminatgolv med kärna av formstabil HDF, belagd med vinylbeläggning och ett PUR-slipskikt. Vinylskiktet isolerar värme och gör att golvet känns varmt att bära. Den hårda kärnan gör golvet tjockare, stabilare och styvare vilket gör det bättre att stå emot horisontella belastningar.

# Täcker små rörelser från substratet och kan tåla möbler eller trickle över golvet - förutsatt användning av exempelvis möbeltangar.

# Golvet kan användas inomhus i vilket torrt rum som helst. Ytan är resistent mot vatten och fukt, men det gör inte kärnmaterialet av träfibrer. Fogarna, som är de svaga punkterna, skyddas därför med impregnering, silikon eller vax, vilket förhindrar att vatten kommer in i borden. Vattnet på ytan bör dock torkas upp så fort det detekteras.

# Behandlingen av lederna gör montering enklare och minskar risken för att knäcka.

# Ett lager av kork, filt eller annat termiskt isolerande och värmeisoleringsmaterial ger ett extra bekvämt och bekvämt golv. Vinyllaminat med en trippel design har vanligtvis V-fasade kanter som förstärkte det sanna intrycket.

Struktur

: PUR-slipskikt och mjuk vinylbeläggning över en HDF-kärna. Extra steg brusdämpning och varm komfort med lager av kork eller andra naturliga fibrer ovanför eller under kärnmaterialet. Fogarna är impregnerade. PUR-ytan gör golvet lätt att ha på sig och motståndskraftigt mot repor. Tjocklek

: 7-12 mm Format (cirkulär beroende på produkt):

Triple Design 20 cm x 120 cm. Sten design: 30 cm x 90 cm

ADVERT

Mest populära