All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Fint och bekvämt med gatsten

term gatstenar som används både för natursten och betongprodukter samt tillhörande plattor och kantsten. För de flesta människor, gatstenar av betong som är lämpligast eftersom det är relativt billigt att köpa och lätt att få. Det breda utbudet speciella stenar, texturer och färger ger också kreativitet frodas när trädgården och vinterträdgården måste uppfylla sinnet önskan eller inrättats bekvämare med Behandling av rengöring, underhåll, snöskytte eller vad som helst. Flexibilitet är också en viktig faktor för att välja grundstenen. Vid behov schaktningsarbeten som kan orsakas elkablar, vattenledningar eller andra, kan sten lätt tas upp och sätta tillbaka utan däcket förstörs.

Rätt, snyggt och välskött. Uppkörningen eller uppfarten till huset blir en integrerad del av fastigheten med ett välkomnande skydd.

Tänk dig en hel hus entré och uppfart är en del av husets fasad, och många ägnar så naturligtvis dessa områden uppmärksamhet först. Gatstenar här kommer att både göra ditt hus och egendom vackrare och göra tillgång och skotta lättare jämfört med f. Ex. singel. Men innan du väljer typ av beläggning sten och färg, är ett tips att tänka övergripande. Om du väljer en färgad sten, till exempel. rampen och front garage, kan det vara en nackdel att blanda en ny färg för användning i vägar och tider i trädgården själv. Ta därför tid att planera vad som är det enklaste och mest funktionella runt huset och i trädgården. En blandning av betongplattor och naturstenar blir ofta framgångsrika. Många väljer natursten som mål längs sängen eller som element i trappor, små väggar och andra mindre element. Som vägledning till planering kan du få tillverkarkataloger. Dessa innehåller många och detaljerade bilder, som ger idéer och inspiration.

Till vänster: gatstenar är vackra och är en viktig del av husets fasad. Dessutom är utomhusområdena mer tillgängliga under större delen av året.

Till höger: en hall med gatstenar är både dekorativt, välkomnande och praktisk. Stenart och färg borde harmonisera med huset och omgivningen.

Anpassningsförmåga

Variationerna med gatstenar, plattor och trottoarkanter är praktiskt taget obegränsad. Förutom att sätta ihop färger och texturer kan du skapa egna mönster anpassade bostäder färg, tak eller andra viktiga delar av fastigheten. Har du ett hus med en rustik karaktär, kan du till exempel Välj en rustik sten typ som betonar detta. Terrasser och liten respit i trädgården kan konstrueras så lågt platåer, omgiven av rabatter med matchande trottoarkant. Tillbringa lite tid på planeringen och du får ett resultat som du kommer att njuta av under många år.

En terrass med en ordentlig beläggning sträcker sig nöjet att vara ute på vardera sidan av sommarnätterna.

livstid

tekniska utmaningar vid framställning av gatstenar av betong har varit snabb under de senaste 20 åren. Som ett resultat har beläggningsstenens liv ökat dramatiskt. Dagens produkter har hög frostbeständighet och står emot telehiv utan sprickbildning. Norrgjord beläggningssten är konstruerad för vårt hårda klimat och kan tåla denna belastning i många årtionden. När åren går över, används stenen långsamt. Många trädgårdsmästare precis som denna åldrande eller lapp som betongytan genomgår. Den är något rustik och oförstörbar en trädgård häll med mäsk vid kanterna och delvis exponerade stenar och alger på ytan. Gatstenar då blir en integrerad del av trädgårdsmiljö och verkar många även sötare än ny.

Kostnads ​​

gatstenar är utgangspunktt dyrare än andra alternativ för att täcka, f. Ex. singel, subuss, asfalt m. ​​v. Titta på investering över tiden blir beräkningen ganska annorlunda. Single måste fyllas varje år eller, gatstenar kan vara under många decennier och blir vackrare och vackrare.

Betongsten

Betongbeläggningar är gjorda av vatten, sand och sten. Dessa är bundna av cement, gjord av kalksten. Dessa är naturliga material som är miljontals år gamla. Man kan säga att tillverkningen av beläggningar är "från en slags sten till en ny typ av sten". Betongens beskaffenhet har en hög grad av expansion. Betongen är ett mycket flexibelt material i ett ohärdat tillstånd, eftersom det är lätt att bearbeta till en önskad form med en önskad ytstruktur och med en viss styrka, densitet etc. Detta används för att producera många olika produkter, gata, stad och trädgårdsmiljöer och vägar och industriområden.

ADVERT

Mest populära