All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trevligt för påsken - utan gul?

Den gula påsk färgen är optimistisk och glad - men det är också en färg inte alla är så förtjust i och för dem som inte vill fylla huset med äggula färgade nyp, är det nu vackert att välja mellan. i butikerna. Eller kanske du föredrar att göra något själv?

Påskägg till dekoration

Ingen påsk utan påskägg med godis, och från danska Maileg kommer vackra påskägg i metall. Tärningar, färska färger och nostalgisk motiv gör dessa påskägg så vackra som att dekorera köket eftersom de är som en snoopskål för heta barns händer. Påskägg säljs i både stora och små storlekar.

Det sötaste lilla påskägget

I Norge är Maileg mest känd för sina kaniner - eller kanske det är svårare? Hur som helst kommer en charmig liten harepus att ställa in stämningen för påsken. Eller varför inte låta en hel familj flytta in? När påsken är över kan de gå över till barnens rum. Hargen från Maileg säljs på Strandlykke.

Hen eller ägg?

Vad kom först? Det spelar ingen roll eftersom både hönan och ägget hör till när vi klär upp på påsken. Från Kayene, söta, runda kycklingar kommer i fina färger och med vackra rosmotiv. Hönorna finns i färgerna t.ex. vit, ljusblå och grå beige.

Färgglada: Ägg är en gammal symbol för nytt liv och har blivit en fast ingrediens i påsk påsk. Foto: Alf Börjesson / Opplysningskontoret för ägg och vitt kött

Colorful frokostegg

Ägg är en gammal symbol för nytt liv och har blivit en återkommande ingrediens i påskfirande. Då kan det vara roligt att göra en liten stash på det enkla ägget genom att dekorera det. Koka ägget tillsammans med konditorivaror eller naturliga färgämnen för att få färgglada ägg till påsk lunch. Enligt äggkontoret får du röda ägg om du lagar det med färska betor och gröna ägg om du lagar det med spenatblad. Gula ägg erhålls genom kokning av dem med gurkmeja.

Easter krans av ägg

Är du lite mer fingerfärdigt, kan du tömmer äggen, dekorera dem för hand och gör en påsk krans till dörren. Du behöver ungefär tolv ägg för en krans. Slå en sträng genom äggen och binda dem ihop i en krans. Dekorera med band i silkeband och häng kläderna på tröskeln.

En blek narcisser

Även påsklilja hör påsken till namnet, är det möjligt att välja en av de lättare sorterna bland narcisser när man dekorera för påsk. Bala näsissar ger en ljus och varm stämning och ser bra ut i buketter eller individuellt i vaser som samlas i ett still liv.

ADVERT

Mest populära