All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Trevligt bad?

Enligt försäkring, vattenskador i norska hem kosta sex miljarder år 2003, och den norska Building Research Institute fruktar att siffran endast kommer att öka under de närmaste åren.

Duschar mer

- Mer duscha och ökade krav på komfort i badrummet bidrar till att öka risken för vattenskador, men alla kan göra enkla åtgärder för att minska riskerna, säger general manager för Adda Byggkjemi, Ulf Westgaard.

Företaget introducerade nyligen ett tätningsmedel, som är tät och lättare att rengöra. Denna nya pärlfjäder tycks ta över traditionell tätningsmedel. För rehabilitering och nybyggnad bör vara nära bruket vara ett naturligt val, säger West Gaard.

impregnering

Någon har badrum med kakel och gemensam fogmassa bör också se till att impregnera lederna. Även om bad rum måste förses med en tätningsmembran som fångar vattnet under lederna, det finns många exempel där små fel i membranet leder till allvarliga vattenskador i golvet eller väggen. Om man behandlar tätningsmedlet med ett impregneringsmedel, trycket på membranet mindre och minskar risken för läckage.

Murmesterne har använt denna typ av impregneringsmedel i många år. Används ofta impregnering både väggen, öppen spis eller sten. Medlet är osynlig, men man kan se impregneringen av vattnet lägger sig i pärlor. Detta gäller även pärlboet, därav namnet.

ADVERT

Mest populära