All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

NIBE för nybyggnation är både byggare och husägare dröm

NIBE har flera allt-i-ett-lösningar som ger ventilation, värme och varmvatten i en snygg skåp. NIBE F750R och F470R är komplett värmepump som återvinner energi ur frånluften och täcker bostaden behov av vattenburet värme, ventilation och varmvatten.

NIBE F470R med ventilationsenheter lämpliga för välisolerade hus eller radhus med ett begränsat effektbehov för uppvärmning. NIBE F750R har utsugningsventilation och en kraftfull variabel kompressor som avger från en, 0 till 6, 0 kW värmeeffekt och avgastemperaturer ned till -15 ° C.

F750R har en högre effektfaktor och täcka energibehovet för bostäder upp till 200-220 m ^. För balanserad ventilation expanderad F750R med Tilluft SAM 40. Som tillbehör finns också en extern varmvattenberedare, solpanelkit och fjärrstyrning via SMS eller Android app.

Den energibesparing med F750R åtföljas NIBE jämförbar med en / vatten-värmepumpsystem vätska, och vid ett mycket konkurrenskraftigt totala installationskostnader jämfört med traditionella lösningar med ventilationsenhet, vattenvärmare och förnybar källa av värme. Med NIBE får du allt i ett.

Användarvänligsäkerställs också. Via tydliga menyer kan ske genom en färgskärm enkelt göra inställningar, och ange tidpunkten för värme, ventilation och varmvatten för ökade energibesparingar. Det är också lätt att behålla filter.

Läs också:

Under den aktiva hus

Jadarhus har under åren byggt lågenergihus och smaker nu både passiv och aktiv hus. Deras första Isobo Active Living invigdes vid en ceremoni ...

Tidigare frånluftsvärmepumpar på den norska marknaden hade utmaningar kring kravet på passiva återhämtning i ventilationssystem. En förändring i det norska Standard 3031 öppnades hösten 2011 för frånluftsvärmepumpar, där det var beredd beräkningsregler för värmeåtervinning och förnybar energi. SINTEF Building och infrastruktur sitt program "TEK-Check Energy" som används för att dokumentera att kraven har uppfyllts.

I Sverige dominerar frånluftsvärmepumpar marknaden för nya hus, där värmepumpen tillverkaren NIBE är en stark aktör. ABK AS, NIBEs representant i Norge, är mycket nöjd med att både NIBE F750R och F470R täcker kraven i TEK 10. energi utveckling av produkter har en bakgrund inom svensk konstruktionskrav, som är ännu strängare än TEK 10.

är inte detta fallet skriven av Vi på villor redaktionell, men ett pressmeddelande.

ADVERT

Mest populära