All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nästa stopp: Garage

Ordet "garage" kommer från det äldre franska ordet "garer", vilket betyder "att ge skydd". Och bakom den stora dörren gömmer en lycklig blandning av skidor, grillar, trädgårdsmöbler, cyklar, verktygslådor och veteranbilar. Där nyhetsbilen borde ha varit, är den istället laddad med saker vi aldrig behöver.

Lyckligtvis är sommarsemestern i sikte, och vi kan få kaoset i ordning.

Det första vi ska göra är:

  1. Komma ut alla
  2. Sortera och dela in i grupper
  3. Lägg till sida vad du vill spara
  4. Lämna eller sälj resten - och förstör det förstört
  5. Tvätta med tvättvatten

Det är lätt att sitta i saker och tång i garaget. Samtidigt vet vi att en dag måste det röjas. Nu är sommaren här och vi har tid att få orden i kaoset.

Hängande med rännan

När rummet tömms och rengörs kan vi titta på golv och väggar. Vissa garage har inte golv, bara grus. Andra har betonggolv. Och många garageväggar hänger med gallen. Oavsett om det är gipsskiva, vägg eller panel. Men det finns hopp för även den sorgligaste väggen. Men först låt oss se ner på golvet.

Golvresistent mot alla

Plastplattor i miljövänlig polypropen kan appliceras på alla typer av substrat. De är lätta att hålla rena och ger garaget ett friskt utseende. Våningarna från Storeys finns i ett brett utbud av färger.

Garaget golvet kan enkelt vara något nytt. Lösningen är underhållsfri plastplattor. Dessa plattor kan läggas på alla ytor, och de är kluster med ett klicksystem, precis som pusselbitar. Dessa plattor är självdränering och kan stå emot alla slags temperaturer och mycket hög vikt. Dessutom är de lätta att rengöra. Spola bara med trädgårdsslangen.

Plastplastor

Plastplattor i miljövänlig polypropen finns i olika färger. Det betyder att du kan göra ett mönster i golvet. Till exempel, gör två ljusa band där hjulen rullar. Det finns flera plastplattor på marknaden. IBG har "Universa". Duri Professional Profile har "Hestra" och "Wood Look Floor System". Den senare ser ut som trä, men har plastens egenskaper. Bergo Golv från Storeys är också ett väl beprövat plastgolv som tål allt.

Se ljuset med färg

Garageväggar kan också vara så många. Vissa väggar är bara i betong eller Leca. Andra har massivt trä eller gips på väggen. Om du har en vanlig vägg, är det färg i ljusa färger som gäller. Många har liten belysning i garaget. Några kappor med Nordsjö Nordic Light kommer att se till att det lilla ljuset som finns kommer att reflektera så mycket som möjligt.

Från golv till vägg

På väggen kan du också måla konturer av bilhjul, verktyg och cyklar. För ett snyggt garage står de minst möjliga sakerna på golvet. Därför behöver du också många robusta krokar som är fastsatta på sternen på väggarna eller i väggen.Du kan också fästa krokarna med super starka monteringsklister från Casco eller Henkel.

Äkta Matta

Med mattan-plattor på garageväggen undviker du taggar på bildörren. Här har vi tagit några Polyfloor-mattor och limmade på väggen.

Trånga garage kan snabbt bli ett hot mot bräckliga biltägarna. För att lösa detta, bifoga en remsa av mattan plattor till väggen där snickaren träffar. Med mattan på väggen sparar du bildörren för märken. Enkel och lysande!

Sopa Stor

Ett annat "måste" i garaget är solida tävlingar och kostnader. Köp en riktig godis som alltid ligger vid ingången till garaget. Jordanien har svettuppsättningar och kostnader som skapas för norska förhållanden. Grus, smuts och damm är lätta att bli av med så länge feiekosten alltid står där den går.

ADVERT

Mest populära