All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Nymålade och matt - ingen motsättning

En matt fasad är inte längre densamma som en sliten fasad. Traditionellt norrmän som ett hus med en glänsande fasaden hålls och nyligen medan mattan ses som vittrade.

Samtidigt ger allt mer efterfrågan på det speciella utseendet en matt yta.

Mattfärg av kvalitet

Inuti har mattmålningar gått över sin seger. Unik färgupplevelse, ett sensuellt, exklusivt och nästan mineraliskt utseende, är egenskaper som många uppskattar i väggmålningar.

Nu finns det också matt målningar och träkvalitet av hög kvalitet för trefas. Alternativen har blivit större än tidigare.

- Mattytor används för att producera en effekt på huset, för att betona arkitektoniska. Glans har varit en fråga om smak, och vi kan använda glans kontrasterar istället för färgkontraster med färgning av fasader, säger Birgitte Finckenhagen, marknadschef på Scanox.

Moderna hus

Ännu ljusare färger ser bra ut i matt sken.

En matt fasad ger huset en hårdare känsla, och mattbehandlingar kan vara speciellt moderna hem, ofta med funkisinspirerad arkitektur.

Kombinationen mellan en matt vägg, vita vindrutor och annat takläggning är också effektiv.

- De mer pigmenterade färgerna är, desto mer synliga reflexen vara säger deltagarna i IFIS Auktoriserad Paint.

I mörk färg kommer mörka färger att ha en diskret och vacker elegans, men ljusare färger ser också bra ut. Den som vill att huset ska märkas, glitter med ljusa färger i högglans. Skulle huset eller stugan å andra sidan vara mer naturligt med naturen rekommenderas rekommenderade behandlingar i mörkare jordfärger.

- Med matt ytbehandling får vi också ett fokus bort från detta med en blank glöd. En matt färg eller fläck är matt under hela sitt liv, säger mötesdeltagarna.

enhetligt matt

I linje med matta inomhusfärger, de är matt exteriör behandlingar reptålig också och inte glans scratch om man berör väggen.

- den matta ytan är jämnt matt, och huset ser ut från dag ett nymålade och välskött ut, hävdar marknadschef Finckenhagen och medger att de som säljer matt yta för norska trähus, fortfarande har ett jobb att göra för att övertyga kunderna att villkoren nymålade och matt harmonisera.

ADVERT

Mest populära