All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Ny högstadiet på landsbygden

Skolan har lagts till ett område där jordbrukslandskapet har varit dominerande, men i skolans konstruktion håller på att förändras. Skolbyggnaden har en särskiljande arkitektur, inklusive ett specialdesignat tak med många växlande takfönster, samt en fasad som huvudsakligen består av koppar och glas.

Kapacitet

Vid lärarnas uppehåll står möblerna för de uppfriskande färgerna. Även här hittar vi bekväma gummi golv som också ger tillfredsställande ljudförhållanden.

Den nya ungdomsskolan är utformad för 15 klasser med upp till 30 studenter i var och en av 50 lärare. Skolan har ett gym och gym i källaren, det har ett speciellt rum och aula på bottenvåningen och klassrum och brytplats på andra våningen. Projektet har också inkluderat utvecklingen av utomhusmiljön. Detta inkluderar en parkour anläggning i skolgården, en amfibisk konstgräs, handboll och basketplaner och en scen.

Energi

De många skylightfönstren i foajén kommer väl med dagsljus och ger en känsla av öppenhet i det stora auditoriet.

Bråtejordet skolan uppfyller energiklass A. Det betyder att kommunen kommer att få ett betydande sparande i dessa tider när man talar så mycket om bristen på underhåll av offentliga byggnader. Med denna standard kommer Bråtejordet-skolan att spendera mindre än hälften så mycket energi som en vanlig skolbyggnad.

Vackert tak

Taket är täckt med sedum (rockknapp), som så småningom kommer att framstå som ett kortklippt torvtak.

Landsbygdens känsla upprätthålls till viss del av att skolan har fått sedumtak. Sedum, eller stenknopp, är en väldigt näringsrik växt som kan klara av spårtillväxt. Taket är täckt med cirka tre centimeter tjocka mattor, bestående av en nonwovens med mineralord över. Taket har en grön, mjuk känsla som passar fint i omgivningen.

ADVERT

Mest populära