All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Nya fönster: Fynd på smarta fönster - och minska bränslekostnaderna!

I ett vanligt gammalt hem som är ett decennium gammalt utgör windows oftast cirka 5 till 10 procent av husets utsida. Men värmeförlusten kan fortfarande utgöra 40 procent av den totala värmeförlusten i bostaden, enligt Enova.

Om du vill växla till Ny Windows väljer du 3-lags låg-energifönster som minskar strömfakturering. Med nya och bättre fönster är det mycket enklare än tidigare att välja större och fler fönster i hemmet eftersom de har bättre isolering än gamla fönster. En annan anledning till att välja superisolerade fönster är att gamla fönster över 20 år kan innehålla ekotoxicitets-PCB, vilket i sig kan vara tillräckligt bra för att ersätta gammaldags fönster med dagens varianter.

Många fönsteralternativ

  • När du väljer New Windows , var medveten om att idag finns över 3000 olika typer av glas tillgängliga på marknaden, inklusive speciella fönster som skyddar mot buller, inbrott, sol och värmeförlust. för självrengörande fönster.
  • Du kan välja mellan glänsande glas, glasmålning eller frostat glas.
  • Om byte av fönster i gamla hus orsakar betydande fasbyte måste detta rapporteras som en fasadbyte till kommunen.
  • Tvättfönster är något vi hellre vill släppa, men lyckligtvis finns det bra lösningar på smuts på fönstren. Fönster från bland annat Velux är utrustade med en extra komfortbeläggning, vilket gör att organisk smuts löser sig med solens UV-strålar och regnvatten. Detta undviker tung rengöring. Komfortbeläggning passar särskilt för fönster som är högsäte och till takfönster utsatta för sol och regn. Samtidigt ger beläggningen ett gott skydd mot UV-strålar och reducerar fading av inventeringen.

Mer dagsljus - med nya takfönster

VELUX Norge AS lanserar sin femte generationens takfönster den 1 april.

Den nya generationen takfönster har större glasytor, bättre isolering och elegant design.

Dessa är takfönster som sätter en ny standard för energieffektivitet och komfort. U-värdet är förbättrat och mer dagsljus kommer in.

- Den nya generationen VELUX takfönster optimerar energieffektiviteten, men behåller de beprövade byggprinciperna. Ett resultat av de nya lösningarna är förbättrad isoleringskapacitet och en glasyta som har ökat med upp till 10 procent. Det ger mer solvärme och minskar värmekostnaderna.

Läs också:

6 interiörtrender vi älskar

Från senapgul till smarta utomhusmöbler: Vi på Villa Editorial Office har besökt Salone del Mobile Furniture i Milano och tittar på kommande interiörtrender.

Bättre inomhusklimat med nya fönster

Efter många år med testning och förbättringar av design och produktdetaljer är den mest synliga förbättringen vid denna sekelskiftet att glasytan har ökat.Det ger mer ljus och bättre utnyttjande av solvärme.

Med bättre isolering i fönsterkarmarna förbättras värdet på dig. Användarvänlighet är bättre och ger goda förutsättningar för ett förbättrat inomhusklimat. Möjligheten att balansera solvattenutnyttjandet med behovet av ventilation ligger också på en högre nivå än tidigare.

Intelligent Window Solutions

Designad i den nya generationen har takfönster uppgraderats med avrundade skruvfria fittings och större glas. Det ger ett vackrare intryck och bidrar till ytterligare energivinster. På de minsta takfönstren kommer glasytan att vara så mycket som 10 procent större.

Ytterdimensionerna är oförändrade, så det går lätt att byta till nya generations takfönster.

Läs också:

Köksträdgård i vindrutan: Växla örterna själv!

Internationella fröproducenter märker en hög efterfrågan på frön dessa dagar. Nu är det trendigt att växa örter själv. Det är miljövänligt, prisvärd ...

Fjärrkontrollen av VELUX INTEGRA har gjorts om och nu komma som en kontrollpad med touch och swipefunksjon på samma sätt som en smart-phone.

Kontrollpanelen gör programmering och drift en enkel uppgift, med förklarande intuitiva ikoner. Den är klar för leverans i juni 2012.

Fönster Isolering mäts i U-värde

Ju lägre U-värde är det fönster desto större isoleringsförmåga har fönster. Värmeförlust genom fönstret mäts i R-värdet är därför viktigt att fönster R-värdet kontrolleras innan man beslutar nytt fönster. Idag är det möjligt att ha fönster ner till 0, 7 W / m2K, där glas, ram och ram är speciellt isolerade.

Med välisolerade fönster undviks, är det kallt upp till fönstret. Dessutom ger ett minimum av fönster från fönstret en jämnare inomhustemperatur. En effektiv ENOK-åtgärd är därför att ersätta att dra fönster med nya som uppfyller dagens standardisoleringskrav. För nya byggnader är detta ett av de områden där det är lättast att uppnå miljöfördelar.

Läs också:

Förläng sommaren med vinterträdgård!

Nyckfull norsk sommarvärme kan ge den mest omtänksamma utomhusentusiasten till inomhus. Då kanske en vinterträdgård är lösningen.

Minska energiförbrukningen med nya fönster

Att minska energiförbrukningen i norska byggmaterial är ett övergripande nationellt krav. Nya energikrav från 2009 enligt åtgärden är 1, 2 W / m2K och kommer att minska behovet av uppvärmning i nya bostäder med 25 procent. Idag står bostads- och byggsektorn för 40 procent av energiförbrukningen i samhället.

Enova fönster rekommendationer

Enova kan rekommendera följande norska fönstertillverkare som levererar fönster med U-värde på 1, 0 procent eller lägre.

exempel:

Nätra, Trenor, Gilje, NorDan, Norge Fönster, Lyssan, nord fönster, Uldal, Lille Rønning ledar- fönster, Fjerdingstad, Astrup, ENER och Sapa Vindussyste

ADVERT

Mest populära