All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Nymålade fönstren kan stängas

Man kan stänga det nymålade fönstret före sänggåendet och spara nattens sömn till många. Kallvindar och insekter i små och stora storlekar hålls ut, medan samvetet är bättre efter att ha gjort det nödvändiga målningen.

Spara tid, hälsa och miljö

Med Beckers nya fönster måla, måla två beläggningar på en dag, en dag om dagen tidigare än vanligt. Fönsterfärgen torkar inom två timmar och kan formas efter fyra till sex timmar. Förutom att minska torkningstiden är färgen helt fri från lösningsmedel och därför mild till både hälsa och miljö.

Färgtillverkaren Beckers mål är att år 2009 kommer 99 procent av all färg som säljs av Beckers att vara vattentät. Idag lanserar Beckers ett nytt vattenavtagbart fönsterslipningssystem som består av basolja, primer och sammanhängande färg.

Långvarig skydd

Fönstren i ett hus är mycket känsliga för väder och vind, och påverkade snabbare än andra områden av fukt och röta. Måla med hela färgsystem för en långvarig och hållbar resultat: Eftersom olja impregnerar, eftersom färgen skyddar mot fukt och täckfärg ger en fin och motståndskraftig yta som bevarar färgen. Test som utfördes av Beckers har visat att den vattentunna färgen faktiskt håller färgen bättre än de äldre och lösningsmedelsbaserade färgerna.

Använd rätt verktyg

- Vid måleri med vattenfärgad färg är det viktigt att använda rätt verktyg för bästa resultat. En mjuk, syntetisk pensel är bäst lämpad för denna typ av färg, säger Chresten Nielsen, målarmästare och teknisk chef i Tikkurila Norway AS, som marknadsför och säljer Beckers i Norge.

ADVERT

Mest populära