All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Ny tvättmaskin? Läs detta!

En tvättmaskin har en funktion: tvättar kläder. Ändå finns det flera saker att tänka på när man köper en ny tvättmaskin.

Tvättkapacitet

En av de första saker du bör tänka på när du köper en ny tvättmaskin är maskinens tvättkapacitet.

För små hushåll med en till tre personer, var god och använd en tvättmaskin som har en tvättkapillär på fem kilo torr tvätt. För större hushåll och familjer med babyflickor är det lämpligt att leta efter tvättmaskiner som tar sex kilo eller mer.

Beakta behoven: Tänk på vad du behöver från tvättmaskinen innan du köper en.

Användarvänlighet

Det finns en mängd olika tvättprogram, och vissa maskiner har fler applikationer än andra. Skulle frånvaro av ångvaskfunktion vara miss eller något du kan göra utan? Tänk om du verkligen behöver alla de erbjudna programmen eller om du kan hantera en enklare och billigare maskin.

På samma sätt finns det stora variationer i panelen. Vissa har stora brytare och få knappar, andra har elektronisk skärm och möjlighet till fler inställningar. Välj den stil du är mest bekväm att använda.

Läs också:

Smarta tips och trendiga nyheter om plattor

Kommer du att bygga ett nytt badrum? Eller kanske kommer du att förstöra din gamla? Här är den sista träsnittet, liksom bra råd för val och läggning av plattor.

Miljömärkning

Alla apparater är energimärkning från A till G. A-märkta apparater använder mindre ström än liknande produkter med lägre energieffektivitet. Enligt konsumentrådet klassificeras de flesta tvättmaskiner idag som A eller B.

Tvättmaskinstillverkare har möjliggjort att produkter som är till nytta för miljön nu alltmer gynnas av konsumenterna. Under de senaste åren har det gett oss en ny generation tvättmaskiner som använder mindre vatten och el än tidigare.

Rekommenderad: W68842 från ASKO rekommenderas av Norges Astma- och Allergiförbund.

Tips för allergiker

Mindre vatten i sköljningen kan tyvärr orsaka tvål i tvätten efter tvätt. Det kan igen orsaka allergi och klåda. Därför rekommenderar konsumentrådet att du väljer extra vatten genom att skölja eller springa sköljprogrammet ytterligare en runda, även om det tar tid och tar lite ström.

Alternativt kan du välja en tvättmaskin speciellt utformad för allergiker. Norska Astma- och Allergiförbundet (NAAF) rekommenderar tvättmaskinen W68842 från ASKO. Denna tvättmaskin har två allergiprogram - ett förbättrat sköljmedel och ett separat program för rengöring av tvättrummet och tvålmataren.

Kombinationsmaskiner

Om du har lite utrymme, men behovet av torkningsmöjligheter kan en kombimaskin vara frestande.Tanken är bra: i en och samma maskin får du tvättat och torkade tvätten. Observera dock att resultaten är sällan lika bra som vid användning av separata maskiner. I synnerhet reduceras torkfunktionen.

Läs också:

Smarta badrum för små badrum

Små badrum kan vara en utmaning när det gäller inredning. Vi ger dig tips om hur du enkelt kan ta emot vad du behöver.

ADVERT

Mest populära