All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nya idéer - nya rum

På rummet, som inte hade använts under några år, var ljust grön och behövde en förändring innan det var att användas igen. Husägaren var osäker på om man skulle välja vad som var säkert, som en krämfärg, en antik vit eller annan ljusfärg. Efter att ha studerat färgdiagram och tänker noggrant har valet fallit på senare tid.

Ett sträcktest med den valda lila färgen gjorde beslutet enkelt. Efter några timmars mousserande hål och pussning av de tidigare målade panelplattorna kunde laket börja. Med en ny, fin lillfärg på väggarna passar den massiva pälshuven och den obehandlade stolen inte längre i tre. Husägaren ansåg att man kastade saker och köpte nya, men bestämde sig för att spara pengar och målade också garderoben och stolen. Skåpet målades i samma färg som väggen, men med en något högre grad av glans. Stolen hade en ljus färg, på vilken den var vattendränerad och vattnades ut, så att träsken och strukturen verkade genom. Detta ger en fin effekt och behåller lite av träets känsla.

Med en ny, läcker lila färg på väggarna inte längre lämpar sig för den massiva tall skåp i, så den målades i samma färg som väggen, i en högre grad av glans.

Ja, tack, båda

Rummet har blivit ett fint arbetsrum. Det gamla slaktbordet har fått en ny funktion som PC-bord och stolen är målade. Sidogardinerna gör rummet ljust och elegant, medan hissgardinerna gör atmosfären luncheon och bildskärmar för att störa bakgrundsbelysningen.

Att välja gardiner i det nya rummet var också en utmaning. Med dagens otaliga gardinlösningar är det svårt att välja. Interiørkonsulentvirksomhet Ellen Skifjeld föreslog hängande lingardiner längs sidorna och lyft gardinerna i mitten, och hushållerskan sade att Nalle Puh; Ja, tack vare båda. Den ljusa lingardinene gjorde rummet luftiga, ljusa och elegant, medan lyft trädgård gjorde det mysigare och skärmarna lite alltför störande bakgrundsbelysning bakom en datorskärm.

Den gamla slaktare tabell fick en ny funktion som PC bord - med mod och lust att arbeta är relativt lätt att få gjort stora förändringar på kort tid!

ADVERT

Mest populära