All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nya historier om de gamla murarna

Jon Inge och Lise Beate Ringsby flod av lag på lag. Gamla målar och tapeter måste avgå. Här blir allt nytt. Men gården från 1800-talet döljer en skatt.

Husets själ

Hittade skatt: Paret Ringsby hittat en speciell blå färg bakom tapeter och färg som de rev väggarna. Den färg som de har tagit med sig i renoveringen. (Foto Robert Walmann / ifi Uk). "> Hittade skatt: Paret Ringsby hittat en speciell blå bakom tapeter och färg när bryt väggarna Färgen har fört med sig ytterligare ommålning (Foto Robert.. . Walmann / ifi com)

som paret ombord på det sista lagret av tapeter, avslöjar en färg så rättvis och vacker att det unga paret falla helt handlöst

& minus;.. dagen vi hittade huset själ en härlig . aqua färg Vi bestämde oss för att låta färgen för resten av huset, säger

Stas... huvudbyggnaden är renoverade rum för rum paret Ringsby vill ha en värdig gård med moderna lösningar (Foto: Kristian Owren / ifi. Nej) "> STABILITET: Huvudbyggnaden är renoverat rum för rum. Gifteparet Ringsby vill ha en äldre gård med moderna lösningar. (Foto Kristian Owren / ifi Com.)

utbredning Viking

FUN på land: I ladan har det skett svinstia. Men betesoperationen har lagts i drift under renoveringsperioden. "Saker tar alltid mer tid än förväntat", sa paret. (. Foto: Kristian Owren / ifi Com) "> FUN I LANDET.. I ladugården har det skett pigpen Men gris operation eras för renovering perioden - Saker tar alltid längre tid än förväntat, säger paret. (Foto:. Kristian Owren / ifi com)

en OS-spjut från den nedlagda järnvägsstationen på Gautestad är gården med samma namn innan området var en lekplats för Vikings så uppfördes palats gårdar som gav mat till nationen tiden... det handlade om kor, grisar och höns, och att gå ihop i dag, ankdamm isbana för barnen i byn

ung och lovande... Lise Beate och Jon Inge Ringsby är moderna bönder - Vi . älskar att möblera Detta hus är vårt livsverk, säger de. (Foto:. Robert Walmann / ifi com) "> ung och lovande: Lise Beate och Jon Inge Ringsby är moderna bönder. "Vi älskar att borsta upp. Detta hus är vårt livsarbete, säger de. (Foto:. Robert Walmann / ifi Com)

Lets historia lie

I TID: Historiska plattor på golvet och ljuskrona i taket. De vill att det regerar på gården. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) "> I TID: Historiska plattor på golvet och ljuskrona i taket de kommer att ha manorial gården. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com) <999. > Det var först år 1918 som familjen Ringsby tog sitt första steg över dörren till 1200-årig kvarn.Sedan dess har gården varit i familjens besittning.

& minus; Dörrstaplarna avgår inte. De måste ligga där med alla sina historier. Vissa saker bör inte förnyas, säger Lise Beate.

Släcka grisar

Hon är en 37-årig lantarbetare. Varje dag jobbar hon som operationssjuksköterska. På kvällen förvaltar hon gården tillsammans med Jon Inge. Han arbetar i livsmedelsindustrin i Oslo. Jon Inge är den yngsta av syskon, men han har fortfarande valet att ta över gården.

& minus; Nu är det vår tur att hålla koll på familjen gården ", säger Jon Inge, som har arbetat med grisar tills nu.

& minus; Att grisbönder tar mycket tid och kräver full fokus. Därför har betesarbetet satts i drift medan vi fortfarande har våra andra jobb ", säger storbybarnen.

Dela huset i trä

MAGI:

- Vi tillbringade ett helt år i köket. Det är de personliga detaljer som skapar magiken i rummet, säger Jon Inge Ringsby. (. Foto: Kristian Owren / ifi Com) "> MAGIC. - Vi tillbringade ett helt år att renovera köket är det de personuppgifter som skapar magin i rummet, säger Jon Inge Ringsby (Foto. Kristian Owren / IFI. com) paret flyttade in på gården 2013 och började totalrenovering omedelbart. hus delades in i tre större renoveringsprojekt och den sista delen är fortfarande pågår. i första rummet som gjorde henne "makeover" var köket. det var ursprungligen uppdelad i två. nu rummet öppnas upp och rymmer 45 kvadratmeter. det var i köket fann de blå-grön färg.

den helig plats

som hustru, säger Jon Inge att köket är det viktigaste rummet i . hus de ville ha en modernt kök med gammaldags känsla en soffa i köket hör också -.... Vi tillbringade ett helt år att renovera köket Denna köksbordet, min farfarsfar gjord av trä från den lokala skogen är det personlig touch som skapar magi i rymden, säger han.

Golvet som t skrattar alla

väggarna i rummet är målade panelen i en harmonisk blå ton. På väggen ovanför köksdisken finns spanska kakel. Runt fönstren är den randiga kranen målade i vit bomull. Som på taket. På golvet är ett robust laminat.

- Vi ville ha ett golv som tål rån och repor. Det är därför vi har lagt ett laminat liknande ett tall, säger

Jon Inge.

Läs också:

njutning på olika substrat helgdagar:

I köket är huset helig plats. Här har mycket arbete gjorts i renovering och val av färger och material. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) "> SEMESTER: I köket är huset helig plats Här finns en hel del arbete renovera och val av färger och material (Foto:... Kristian Owren / ifi Com ) Söka efter nya idéer

blå stol:

Gamla och fasta föremål karakterisera det inre av gården som beror på att matte betyda saker som har levt länge har mer charm (Foto:... Kristian Owren / ifi com) "> BLÅ STOL: Gamla och fasta föremål karakteriserar gårdens inre. Det beror på att hemmafru tror att saker som har levt länge har mer charm.(Foto Kristian Owren / IFI. Com) Paret tittar på inredningsbloggar. De läser också tidningar och tittar på tv. På internationella resor finns det alltid en anteckningsblock och kamera med. Där hittar de inspiration som går hem till Rakkestad.

- Vi köper nästan allt i loppmarknader och återanvända butiker. Det finns mer själ i ett objekt som har levt länge, säger Lise Beate.

KRAKK:

Ringsby ger minnen från barndomen. "Det handlar bara om att hitta rätt plats för allt", säger paret, inspirerat av bloggare och inrikes tidningar. (. Foto: Kristian Owren / ifi Com) "> Pall. Ringsby få minnen från barndomen - Det gäller bara att hitta en lämplig plats för allt, säger paret är inspirerade av bloggare och inredningstidningar. (Foto Kristian Owren / IFI. com) bet sovrum

original~~POS=TRUNC

på Gautestad gård, den ursprungliga träväggar ses i ett av rummen. (Foto Kristian Owren / IFI. uk) "> < 999> original~~POS=TRUNC på Gautestad gård, den ursprungliga träväggar ses i ett av rummen. (Foto Kristian Owren / IFI. Com) Gården Rakkestad familjens mittpunkt. Här är vänner och familj som besöker nästan varje helg. Därför har mycket arbete gjorts i förnyelsen av de tre rummen på andra våningen. I det lilla rummet med sluttande tak finns ett område på väggen som visar de ursprungliga träväggarna. Annars finns det målade panelväggar. Även här hittar vi laminatgolv som gräsmatta. & minus; Det ursprungliga golvet var här furu. Därför skulle vi fortsätta det uttrycket, säger Lise Beate.

SJARM:

Det finns mycket själ och charm i sovrummen. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) ">

CHARM: Det är lagt ner mycket själ och charm i sovrummen. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com) svenska tradition SOVA SÖTT

blåmålade panel och blåmønstret förlust, så att gästerna på gården drömmar söt. (Foto:. Kristian Owren / ifi com) ">

SOVA sWEET: blåmålade panel och blåmønstret förlust, så att gästerna på gården drömmar sött. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com) husets gäst sovrum är inredda med gamla svenska traditionen tapeter. Det står snyggt mot rummets gröna korta vägg. Hantverkare har också renoverat det ursprungliga tallet innan det blev vitmålade. Det var gjort att få golvet så mycket som de andra våningarna i huset. På taket och på väggen är det målat i vit bomull. Även det blå sovrummet har den svenska traditionella förlusten. Även här är tallet mått och målat. SOUL:

Det är mer själ i ett objekt som har levt länge, säger Lise Beate Ringsby. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) ">

SOUL: Det är mer själ i ett objekt som har levt länge, säger Lise Beate Ringsby. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com)

ADVERT

Mest populära