All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ny vår för trädgårdsmöbler

I en idealisk värld skulle alla trädgårdsmöbler slagits flera gånger varje dag, precis som köksbordet. Under sommaren skulle de tvättas och rengöras från topp till tå, med några veckors utrymme. Sedan, på hösten, skulle trädgårdsmöblerna noggrant rengöras igen. Kanske de var polerade, målade eller oljade för säkerhet. Då skulle de sätta torr och luftig vinter över.

I nio av tio fall är verkligheten motsatsen till allt som beskrivs här. Nästan allt annat blir så mishandlat som det norska folks trädgårdsmöbler.

En del av utestolene, picknickbord och utekassene tolerera misshandel förvånansvärt bra. Det är lovande. Det innebär att en minimal extra insats kan hålla möblerna presenterbara år efter år.

Den grundlig första kontroll

Vad gör du för att hålla din trädgårdsmöbler bra?

Den första punkten är att gå grundligt över dem innan säsongen börjar. Finns det några trä, rostiga skruvar eller andra uppenbara brister? Tänk om det är lönsamt att reparera möblerna alls. Det är ett nöje att sitta i en hopfällbar stol som plötsligt misslyckas.

Möblerna du tror hoppas kunna ge dig torrhet. Antingen borde de vara luftiga i solen eller i ett rum inuti. Det borde finnas så lite fukt i skogen som du börjar. Kom ihåg att det kommer att bli lite röra. Sätta därför möblerna på däck plast eller ditto papper från rullen, nyp tidningar (som inte är helt i vila).

Puss och Puss

Ta först bort färgen. En bra stålskrapa gör jobbet enkelt. Borsta sedan ytorna med slippapper, först grovt, så finare. Du kanske vill använda en kvarn på stora ytor, det släpper ut mjukare än vad du gör för hand. Kom ihåg att både excentriska slipmaskiner (runt slippapper) och bandslipmaskiner (slippapperskörning som ett roterande band) är kraftfulla saker. Du kan snabbt mala för hårt. Öva på en yta där det inte är så försiktig om du gör hak och märken. Dammmask, handskar och skyddsglasögon får användas.

När kakel är över har du en trädgårdsmöbel där det fortfarande finns mycket färg, medan mycket av veden är gratis. Känn alla ytor med fingertopparna. Lägenheterna ska vara så smidiga och städa som möjligt. När du kan ge pusset klassen "godkänd", tvätta med ett alkaliskt rengöringsmedel. Till det kan du använda en naturlig svamp. Låt sedan möblerna torka, kanske några dagar.

Ingen färg

Utemöblerna måste tåla mycket. Var försiktig med att mala hela möblerna ordentligt. Ta en extra olja på de enda lägenheterna. Denna klassificering måste göras för dörr och fönster som frågar i handeln. Du kan lägga en stol och ett ben i en låda av impregnering.

Måla sedan möblerna med två lackfärg i önskad färg.Inte heller ska färgen vara den vanliga utomhusfärgen / täckmanteln. Sådana produkter ger för mjuk yta. Du bör använda färg som är utformad för fönster och dörrar, eller målar för träbåtar. De kan tåla mer slag. Två lager är nödvändiga.

Vad ska du måla med? Runda borstar finns bäst i kryckor och krokar, de stora ytorna är lämpliga för både rullar och plana borstar. Paint spray är ett alternativ.

Låt torka och möblerna är nya. Och kom ihåg: Eftersom det finns en eller flera av familjens egna medlemmar som har ansträngt sig, smaker den första isen och kaffet i de nyrenoverade trädgårdsmöblerna extra.

ADVERT

Mest populära