All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nytt ljud i retrodesign

Klockan är över när funktionen var det enda som betydde något när vi valde ljudprodukter för hemmet. Nu vill vi ha ljud- och videoprodukter att vara en naturlig del av vardagen, och inte en inuti. Därför har design också blivit ett viktigt element, och kunderna har blivit mer medvetna och mer känsliga för vad de vill ha.

Minimalism eller retro

Och vi skulle önska, är att produkterna ska spegla resten av inredningen stilen i ditt hem. Medan vissa vill ha minimalism både när det gäller interiör och elektronik, vill andra ha en mer retro stil. Lyckligtvis finns det något att välja mellan för båda kundgrupperna.

Vi har tidigare skrivit om artiklens minimalistiska stil Framtiden är vit . Här kommer vi att fokusera på retrostilen.

Audiorama: Coola högtalare i 70-inspirerade retrostil.

Direkt från 70-talet

Grundig har hämtat inspiration från 70-talet när de utformade den sfäriska högtalare Audiorama. Tack vare sin form ger högtalaren ljudöverföring 360 grader. Den kan placeras till fots på golvet, men för en riktig retro effekt kan de också hängas från taket.

- med ljudvågor kastas i alla riktningar kan kyla högtalare Audiorama placerade hvorsom som helst och ändå ge den mest fantastiska ljudet, hävdar Grundig.

Läs också:

Autumn finaste krans binder dig

med några trevliga kvistar, bär, nypon och löv i härliga höstfärger skapar denna krans utan alltför mycket ansträngande lyft. Och kan du tänka inte dörren ...

Retro kabin radio

De har också lanserat en analog radio för dem som längtar efter att återvända till fler oskyldiga gånger, och det har på lämpligt sätt döpts Retro. Radion kommer i en härlig högglans retrorød färg eller i vitt. Den väger under ett kilo och kan användas på både 220 volt och batteridrift, och är således ett lämpligt alternativ om du letar efter en ny hytt radio.

Tivoli Audio Model DAB: DAB Radio i Retro Style.

DAB, men retro

Men om du har övertalat att byta till DAB-format kan Tivoli Audio Model DAB från Soundgarden vara ett alternativ i retrostil.

- Modell DAB erbjuder exakt samma bra ljud som de andra Tivoli radioapparater är så kända för och naturligtvis också samma retro inspirerad look, säger Soundgarden i sin diskussion av modellen.

Det erbjuder även väckarklocka och sömnfunktion. Den senare är lämplig för dem som gillar att somna i radion, men vill inte ha det stående hela natten.

Läs också:

Gör ditt badrum eller toalett tillgänglig för alla med Sanimatic

Med eleganta lösningar som består av att höja och sänka endast handfat och toaletter, är det lätt att göra både badrum och toalett tillgänglig för alla utan ...

ADVERT

Mest populära