All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ny sittbänk? För att skapa ännu

Vad du behöver:

  • Material
  • Beskärningsutrustning (kan även använda handsåg)
  • Tape
  • Borra
  • Skruvar

Letar du efter en ny bänk för kök, hall eller trädgård? Varför inte göra det själv?

Receptet är enkelt. Vad du behöver är träarbete. För huvudstrukturen har 36 mm x 68 mm plankor använts, medan vi har använt 36 mm x 48 mm för de två stöden i mitten.

Till sätet har vi använt en 20 mm tjock hobbyplatta uppdelad i två - delarna är 18 cm vardera. Den kan också användas med en hel tallrik eller flera tunnplankar.

Det kan vara fördelaktigt att få ett tävlingsfall tillgängligt för detta projekt.

Handymen? : Fem smarta tips på en minut

Här är några tips för vad du kan skapa med hobbies.

mer

Börja med sidorna

ANGLE: På sidorna är alla vinklar 80 grader. Kom ihåg att lägga materialet direkt när du huggar dem. FOTO: Simen Søvik Visa mer

Det första vi gör är att sy till de två sidorna av undervagnen. Bena vänder inåt i en vinkel på 80 grader. 68 mm-sidan ska vända utåt. Vid beskärning av vinkeln, skära av från kortkant till kortkant.

Bänkens höjd blir så småningom 45 cm. För att hitta längden på dina ben måste du ta bort tjockleken på skivans topp och planken som korsar. Här avrundades benen upp till 39, 5 cm.

STÖD: Ett stöd måste fästas på botten av ändstyckena. Skär den till 80 grader på båda sidor för att få en trapezformad form. FOTO: Simen Søvik mer

Stödet som skall placeras mellan benen på botten, är också klippa på 80 grader. Båda skärarna ska vända inåt så att du får en lång och en kort sida. Den längsta blir 26, 5 cm.

Planken, som korsar benen, är skuren 30 cm lång.

När du har alla delar på plats, skruva bara ihop båda sidorna. Använd skruvar som är tillräckligt långa för att få båda delarna.

Var ska bänken stå?

Vet du var bänken borde vara? Då kanske du vill justera längden på utrymmet.

Ändarna är fästa tillsammans med två längder. En fäst på toppen och en fast vid bottenstödet. Överdelen är med längsta sidan - 68 mm upp. Den nedre hyllan står med den korta sidan uppåt - 36 mm.

Se också: Köksbord du bygga själv

Det betyder att den övre längden är 64 mm kortare än en på undersidan.

SKÄRM: Fixera delarna tillsammans från längden. Skruva loss från båda sidor. Sedan släpper du ut skruvhål på utsidan av bänken. FOTO: Simen Søvik Visa mer

Vänd basen så att både längden och ändarna är desamma på marken. Skruva delarna samman från längdets kortsida till ändstycket.

Bottenlängden passar dig från utsidan av ändstycket. Använd två skruvar, så planken börjar inte vända.

STÖD: Stödena i mitten skär vid 45 grader och fördela vikten mellan de övre och nedre brädorna. FOTO: Simen Søvik Visa mer

Stödena håller de två längderna ihop, skär 45 grader och 36 centimeter långa. Skruva tapparna både över och under ca 20 cm från ändstycket.

LÄS OCKSÅ: För att skapa lamporna själv.

Upp ner

Vi har klippt toppplattan så att den är tre centimeter utanför ramen på alla sidor.

Lägg hyllorna på marken och vrid basen så att hela bänken står uppåt. Det är viktigt att skruvarna är tillräckligt långa för att fånga toppen men inte så länge att de passerar genom topplattan.

SKÄRM: Skruva tillräckligt med skruvar så att topplattan är ordentligt fastsatt på basen. FOTO: Simen Søvik Visa mer

Eftersom toppplattan endast är fäst på sidorna och i mitten är det viktigt att du använder tillräckligt med skruvar för att fästa det.

Vänd bara bänken och testa din nya plats.

Intresserad av flera tricks? - Fem målning tips i en minut

Fem tips till: För hemmamatcher axeln

Ännu fler tips: Fem tips för nybörjare

Öka hållbarheten

Planerar du att ha på bänken utanför, Du kanske vill använda impregnerade material och syrafasta skruvar. Detta ökar hållbarheten hos bänken.

Oavsett om det är ute eller inne, kan det naturligtvis målas i de färger du vill ha - eller bin / lack. I det här exemplet har vi målat underlaget och färgat toppen i teak. Det är en fördel att måla / fästa rammen och toppplattan före montering.

UT? : Om bänken används utomhus bör du använda impregnerade material för att öka hållbarheten. FOTO: Simen Søvik Visa mer

LÄS EVEN:

ADVERT

Mest populära