All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Nya regler för våt

Liv Signe Navarsete lovade i mars i år skattesänkningar och kampen mot byråkratin när det gäller att renovera badrum. Nu finns det nya regler och nya former för byggande av våtrum i befintliga byggnader. Detta kan göra livet enklare för många, enligt vetenskapliga rådet för våtrum.

En serie av arbetet med befintliga VVS är undantagna från tillämpningen plikt och användning av kvalificerade företag. Detta gäller för de flesta förändringar i befintliga våtrum.

Tillfällig ordning

tills det nya systemet är på plats, förhoppningsvis i slutet av sommaren i år, öppna styre och regional minister för tillfälliga ändringar. Det vill säga det finns fortfarande en ansökan om ett vått rum. Tills nya regler är på plats för att nå individen själv tillämpar kommunen ansvarsrett som bygger om vi ska kunna bygga badrummet. Sökanden ansvarar för kvaliteten på det arbete som utförs.

Easy program

State Building Technology and Administration (BE) har publicerat en förenklad ansökningsblanketter på sina webbplatser för detta ändamål, som byggare fylls. Dokumentation måste bifogas. Hämta form 5182 "Ansökan om tillstånd för VVS i befintliga byggnader" här

Detta förenklar ansökningsprocessen medan avsikten är fortfarande arbete VVS måste utföras av allvarliga och respektabla hantverkare, vilket tjänar syftet att minska användningen av svart arbetskraft , säger VD. på norska VVS Landsforening- VVS (NRL), Tor Backe till webbplatserna för NRL. ?

Att ta ansvar för dig själv

tills den reviderade systemet är på plats, följande ström:

Kunden kan ansöka om godkännande av arbetet med VVS. Man måste dock ta ansvar för att gällande lagstiftning följs.

Som även bygger kunden ska ange vilka företag kommer att arbeta på VVS och vilka kvalifikationer de har. Relevant expertis kan f. Ex vara hantverksmästare, VVS-certifikat, local / nationellt godkännande att acceptera några referensprojekt ansvar eller.

lägre avgift

öppnar nu även för ett företag i större utsträckning tar ansvar lag för hela projektet. Vinsten kommer att bli lägre handläggningsavgift, men utmaningen är naturligtvis att det följer med dess rättsliga ansvar för de fel som underleverantörer gör. Således är det viktigt att vara försiktig med vilka underleverantörer du använder.

Dessa förändringar kommer att resultera i snabbare bearbetning och som sagt lägre avgift i att färre ska djup kontrolleras innan arbetet kan påbörjas.

Arbete utan tillämpning tull

Sanitation i befintliga strukturer inom en användaranordning eller brandcell, inklusive:

Byte av rör

Montering av toalett

Ersättning av avloppet

Monterings vatten stoppventil

Ersättning av varmvattenberedare

Andra liknande verk

fungerar inte utgör väsentlig förändring eller betydande reparation av VVS, inklusive:

Montering av avloppet och ett annat hål plats som inte röra elden skilja

Solution och utbyte av den våta panelen och liknande tätt skikt, där produkten har en tillfredsställande produktdokumentation

Byte av tätskikt i verktyget

för att arbeta som nämns här kommer att finnas något krav på ansökan eller ansvariga företag.Åtgärdstagare kan själva utföra arbetet utan att involvera byggnadsmyndigheterna.

Källa: Statens byggnadsverk, Vetenskapsrådet

ADVERT

Mest populära