All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Nya regler för rökdetektorer

Efter de nya reglerna om brandskydd kom efter nyår, du måste nu ha minst en brandvarnare eller detektor på varje våning.

- Non Meddela Rene måste täcka rum där det är vanligast att brand som kök, vardagsrum, tekninske rum och zon utanför sovrummet, säger Anne Rygh Pedersen, chef för direktoratet för räddningstjänsten och beredskap (DSB), till Viivilla. nr.

Kan spara mer liv

Den främsta anledningen till att det nu finns ett krav att ha minst en rökdetektor är helt enkelt för att det kan spara mer liv. Att anmälas tidigt om det bör börja brinna kan vara avgörande för att rädda dig själv och andra.

- Tidigare krävdes endast en rökdetektor i huset. Att du nu måste ha en rökdetektor på varje våning, som täcker alla nödvändiga rum, är viktigt att meddelas i tid, förklarar Pedersen.

I linje med kravet på flera rökdetektorer kan man också se att antalet personer som dör i en brand minskar. DSB kan rapportera att antalet dödsfall i 2015 var den lägsta sedan 1979.

Se också:

Denna far trollade barns rum i en magisk skog

När dottern i denna far ville ha en eventyrtre i hennes rum , satte han sig 18 månader för att uppfylla sin dröm. Vi är dumma av beundran!

Rekommendera seriekopplade brandvarnare

Även om de flesta redan har flera rökdetektorer i hemmet, det finns också några som nu måste tvingas att förvärva ytterligare.

- För dem som nu får nya rökdetektorer rekommenderar vi att man köper seriella anslutna rökdetektorer för att säkerställa tidig och tydlig varning, säger Pedersen.

Eftersom det finns ett krav på att anmälan ska omfatta mer bostadsutrymmen och teknikrum kan en seriell ansluten rökdetektor vara den bästa lösningen.

Viktigt att uppfylla kraven

Innan det fanns tillsyn en gång om året, men det har nu ändrats för att nå kommunerna att bestämma.

Det är emellertid viktigt att uppfylla de nya kraven som tidigare, för egen säkerhet, men också för att brandkåren kan lägga order.

Läs också:

Med terrassmarkering kan du börja grillsäsongen redan

Sol och nattliv är inte reserverade för sommaren - vintersäsongen kan också rymma verandahytten.

- Det finns ingen strängare straff än att brandkåren kan beställa, men det är fortfarande viktigt att ha tillräckligt med röklarm i hemmet. Det blir som en billig livförsäkring, säger Pedersen.

Källa: Dinside. nej

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära