All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nya rum med kakel kakel

Att skära ner gamla plattor är tung, omfattande och dammig. Kanske förstör du också det gamla fuktmembranet så att du måste lägga till nya. En prisvärd och bra lösning kan vara att lägga till nya plattor utanför de gamla, men se till att du har plats för det. Det är lite jobbigt att ta reda på senare att det inte längre finns utrymme nog för badkaret som gick från vägg till vägg, eller röranslutningar sitter för långt in i väggen. Men på sistone kan en rörmokare hjälpa dig.

Ta bort lösa plattor

Alla gamla plattor måste vara ordentligt fastsatta. Slå på plattorna. Hål ljud är indikationer på att de har släppt bilagan. Lösa plattor måste antingen limas med nytt lim eller fylla tomrummet med skurmassa. Smältmynt måste också tas bort.

Tvätta bra med grova, tunga eller liknande för att avlägsna fett och tvålrester. Efter torkat upp (kom ihåg att lederna sällan är vattentät!) Tillämpat på ett flytande membran på golvet och i dusch zoner, även om du vet att det är membranet under gamla plattor. Detta förhindrar vattenabsorption från gamla leder.

Om ytan är inriktad, använd en cementbaserad flexibel kakel som tappar ut för att fylla gamla leder och ojämnheter. Tidigare dagen efter är nya plattor utrustade med samma typ av kakel lim.

Membran Disks

För att erhålla en slät yta på väggen, ett alternativt tillvägagångssätt för att inrätta de membranplattor (till exempel Litex - där tunnaste platta är 13 mm). Detta är också en bra lösning om du är osäker på kvaliteten på det underliggande membranet. Fogar är förseglade med platinleverantörens gummipack, och i rör är limmade manschetter överlagda med smörjmembran.

Om du byter från mosaikplattor till stora plattor på 30x30 cm kan på golv med avstängning vara ett problem. Om fallet är svagt krökt kan du få en spänning som gör nya stora brickor raster. Kontrollera detta och gnista golvet med ett kakelplast för att säkerställa en bra grund för de nya plattorna. I nyare byggnader med fall av en slussskorpa längs väggen är det sällan ett problem.

Kontrollera att avloppet

avloppet är också förhöjd vid förläggning plattor på plattor. Du kan behöva använda en höjdring mellan gammal avstängning och nya stängningstider. Detta kan vara en rörmokare eller ett VVS-uttag för att hjälpa dig med. Om du undviker att klippa plattorna runt slusskristallerna är detta det bästa. Bommarna här blir mycket synliga och det är viktigt att trianglarna är släta och utan skarpa kanter. Runt tömningen förseglar du med cementbaserat tätningsmedel.

I torra rum som kök, vardagsrum och hall är det mycket lättare att ställa in plattor. Här har du varken ett membran eller ett golv med ett fall att falla för att relatera till. Kanske inte rör som komplicerar arbetet.

ADVERT

Mest populära