All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ny panel målades vit och fräsch

När den charmiga timmerstuga i skogsbrynet byggdes ut, fick ägarna ett flertal nya sovrum. Inte minst för familjen yngre vakt. Väggar och tak var panel och golv var sisaltepper. För att skapa en helhet i kabinen, tyger och färger i harmoni med inredningen av andra rum.

Väntade inte

På dessa två sovrummen behöll ägare initialt tak och väggar omålad, men även om virket var fortfarande ljusa och nya, de ville så småningom att måla dessa rum också. Särskilt i ett litet rum det kan kännas som om knutar och årsringar kommer på dig när både väggar och tak är trädlösa.

Måla process

Även när man målar ny panel, är proceduren densamma: Det är viktigt att gå över hela Knothole med sprayfärg innan ytorna behandlats med primer. Sedan målar du två lager i den valda färgen. Alla målade ytor i den här stugan hålls i den ljusa färgskalan i toner av beige och grädde. Förutom att koppla samman rummen ger ljustoner en extra utrymme känsla. Det är särskilt viktigt i dessa två rum, som är relativt små. Både tak, väggar och lister var målade i samma färg, vilket också ökar känslan av utrymme och verkar lugnande. Ägarna har möblerat med sängar, sängbord och mörkt träskåp; en stor kontrast till den ljusa. Sängkläder och gardiner väljs i mjuka velourkvaliteter i djupa, varma färger. Detta bidrar till att skapa värme och värme i rummen.

ADVERT

Mest populära