All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Nya utomhus trender

Sct. Thomas serien från Skagerak representerar de nya bekväma utemöblerna. Foto: Skagerak.

Slitna plaststolar och besvärliga fåtöljer är ute om du följer de senaste trenderna på utemöblerna. Nu är det tröst, och det är inte tillbaka för det vi har inomhus. Djupa stolar, bekväma soffor och möbler med utarbetade detaljer finns i skottet.

"Vi spenderar mer tid ute, och då blir vi bra och njuter av livet i full gång," säger Gunn-Helen Øye, trendanalytiker på Prognosesenteret AS.

- Det har blivit förstått av möbelproducenter och har producerat möbelserier som uppfyller de mest kräsna. Både vardagsrumsmöbler, men också möbler för köket. Design och kvalitet är viktiga, och möblerna bör helst vara underhållsfria i största möjliga utsträckning, säger Øye.

Trevligt utemöbler i en maritim miljö. Ett litet urval från Ikea. Foto: Ikea

Maritime och runt

En annan trend som är tillämplig är utemöbler med havsutsikt. Vissa vitmålade möbler med lite nostalgisk utseende. Här kan flera tillverkare erbjuda serie som består av bord, bänkar och stolar i traditionell design med trä som material.

- Annars kommer det att finnas runda former i år. Solstolar och solstolar med bågar, kurvor och runda former är vad vi bör placera på terrassen eller runt poolen. Tillverkas de dessutom i underhållsfria material, det är inte något minus, betonar Gunn Helen Øye.

Läs också:

Hur man får trappa bra

Oavsett om du har en trappa i sten, stål eller trä, bör du ställa in tiden för någon form av underhåll.

Konsumentinfo:

  • Ikea: www. ikea. com
  • www. trädgårdsmöbler. nej
  • Riviera Collection: www. Riviera. nej
  • Rocka: www. vaggas. nej
  • Hus och trädgård: www. husoghage. nej
  • Skeidar: www. Skeidar. nej
  • Bohus: www. bohus. com

ADVERT

Mest populära