All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nytt vardagsrum, men osäkert? Här är de bästa säljarena!

Huvudintrycket är att många nu väljer grå och gråbruna toner på väggarna efter att vit varit favorit under en lång tid. Textil och tapeter är high-end för att få rätt kosen. Och på golvet önskar de flesta är trägolv; en-bokstavsparkett med breda och långa plankor.

Grå eller beige

- När vi målar vardagsrummet vill vi ha väggens färg så att den passar soffan, bilderna, mattan och andra möbler. Skuggar av grå eller beige är färger som går bra till de möbler som många har idag, säger Jenny Bull-Gustavsen på Butinox.

Moodboard med grå som huvudfärg.

Grå som huvudfärgen ger ett uttryck som är rent, friskt och modernt, tror hon. Med beigons får du en mer mild atmosfär, oavsett om du väljer en ljus eller mörkare ton. Båda färgerna är utmärkta som bas och bra tillsammans med andra färger. Bland de gråa är hennes favorit en kombination av 5858 Anis, 5856 Velvet och 5558 Silver.

- Genom att lägga till en enda signal färg som fångar ögat, du omedelbart lägga din personliga touch, men är inom din komfortzon, säger Bull Gustavsen.

- Beige kan sträcka sig från ljus till kyla, till varmt och mörkt, vilket ger många olika uttryck samtidigt som man markerar någon annan färg. Beige är den mest mångsidiga färg vi vet om, säger hon, med Butinox triad 5853 Ljus Nougat, 5658 Sandsten och 5503 Cafe Latte bland storsäljare.

- En bra löpband som kan kombineras med de flesta färger, tycker hon.

Moodboard baserat på beige.

Populär med tapeter

Fåglar, både exotiska och mer nordiska flingor, flyger eller klättrar runt många tapeter i hus och rum av alla stilar. Dessa tjejer finns i Falsterbro II på Borge.

Ännu fler tittar också på tapeten, inte bara som att dekorera en vägg utan också skapa ett rum med stil och atmosfär. Även inom förlust, det finns mycket grått och beige och det finns mycket förlust, ytor som vissa textilliknande och ger väggarna än andra djup och karaktär än en målad vägg. Det rapporteras att mörka färger och blågrön seglar upp på listan över topp 10.

- Blågrön är en ny neutral som betonar en grå soffa i vardagsrummet. Orange som kallas årets färg för 2015 är också en färg som måste övervägas, säger Birgit Torkildsby från tapetleverantören Borge.

Titta på mönster, det finns inte en som stryker över andra; men blommor, smycken och fåglar säljs alltid mycket. Detta är klassisk design som har varit här sedan "morgon tid" och känns säker och bestående. Bland blommorna har hunddesigner sallats upp så många människors favorit. Andra naturliga motiv som träd, grenar, kopia av drivved, målade träväggar, betong och gamla väggar är fortfarande bland de största leverantörernas bästa säljare.

- Även bland nyheterna i höst, val av sådana mönster, så för dem som vill ha det lite Rustik uttryck med betong, annan sten eller färg slitna, är det möjligt att hitta något som inte många människor har använt tidigare, deponering Toril Rustenberg från Storeys, som tillsammans med Borge är den största på den norska tapetmarknaden.

Geometrisk mönster och retro har också en stor släpvagn. På Gro Welle-Vatne engagerade Bakgrund hus, har det retroinspirerad design av Orla Kiely, Multi Rösta i blått / Gonna / gulfärgning varit storsäljare under flera år, med samma design i röd / orange / gul som en god tvåa.

Feel av textilier

Också den "gardin stam" upptäckt att tyger infall och undertrycker buller. Även en blommig klistermärke kan dämpa irriterande akustik. Textilvinden på bilden är speciellt utformad för ändamålet och tillhandahålls av INTAG.

Gardiner och filtar är toppklassiga. Efter att ha varit ute av mode ökar intresset för textilier.

- Lätt att förstå, för de flesta vill ha det mysigt när vi kommer hem. Och ingenting skapar mer mat än textilier, säger Camilla Jacobsen på interiörhuset INTAG.

TYGER löper långt velour med olika kvaliteter i linne kvaliteter, ofta blandas med metalliska effekter i både koppar, guld och silver.

- Flera väljer gardiner för att stryka akustik i sina stora moderna vardagsrum. Skapande Baumann Ett komplett utbud tyger särskilt akustisk dämpning både tunna transparenta kvaliteter men också tjockare velour, lin och ull.

- Mattor, vanligen med en liten hög hög är också i vinden. Vi talar & rdquo; bra känsla! - Gärna i mjuk viskos kombinerad med ullkvaliteter som ger en liten & rdquo; blanka & rdquo; Väljer effekt. Det finns också bra syntetiska kvaliteter med samma typ av finish för mer utsatta ställen som under matsalen, förklarar Jacobsen.

En populär kombination; utformade Norsk Trellis och en nyans av blågrön - en färg som håller på att etablera sig som en "ny neutral". Bli inte förvånad om din granne målar väggarna i denna färg.

Blommor och andra botaniska mönster är alltid tillämpliga. I denna kategori har den skandinaviska hundkakan blivit en favorit och finns i en mängd mönster och färger. Det här är från Florentins samling på Borge.

De populära ornamenten finns också i moderniserade varianter, som här ett nytt andetag i en ljus modern inredning. Det här är från samlingen Poetry from Fantasy Interiors.

ADVERT

Mest populära