All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Nytt liv till trädgårdsmöbler

Ett säkert tecken på att sommaren snart kommer upp, där alla trädgårdsmöbler dras upp från bås och bodar, och fyller upp uteplatser. Vi är mycket glada i trädgården våra möbler när solen står högt på himlen, och vi kan njuta av den sena sommarkvällar i trädgården med vänner och god mat. Men så snart som fallet kommer, glömmer de dem. Sedan stannar de vanligtvis fram till sent på vintern innan vi får dem under taket. Skadan kan inte ses fram till nästa vår.

Köp inte nytt!

Men det är inte nödvändigt att köpa nya möbler trots att träet har blivit grått eller färgen har börjat blossa. En liten översyn är allt som behövs för att ge nytt liv åt trädgårdsmöbler.

Möbler obehandlat trä

Om trädgårdsmöbler av obehandlat lövträ sticker ut i alla väder, kommer de snart att kunna se grå och gamla tittar. Grå färg betyder inte att möblerna är trasig, de behöver bara en grundlig rengöring och ett nytt skikt av olja för att återfå sin gamla lyster.

Läs mer om hur den "nya skenet av lövträ" och "Grey teak möbler är som ny."

Plastmöbler

I motsats till vad många tycker är plastmöbler inte underhållsfria. Efter några år kan de snabbt bli grå och smutsiga i färg, eftersom den starka solen gjorde dem porös och grov yta.

Läs mer om hur du enkelt rengör plastmöbler och skydda dem mot slitage, på: "Rengör plastmöbler".

Ny färgbeläggning för trädgårdsmöbler?

Om färgen börjar brista eller flamma, är det dags för en ny färgslag. Och var lite kreativ i färgschemat. Jordgubbar Röd, solgult eller aqua blå är vackra sommarfärger, som tillsammans med matchande blommor eller burkar, kan du skapa en fin färgklick i din trädgård.

Läs mer om hur man fortsätter när man målar trädgårdsmöblerna igen: "Uppfriska de målade trädgårdsmöblerna".

Metallmöbler

Det finns också inget i sättet att lägga en färgslag på metallmöbler. Läs mer om hur man: "Metal Painting".

De två viktigaste sakerna du kan göra för att ta hand om dina trädgårdsmöbler:

1. Förvara möblerna torra på vintern i källaren / förråd eller garage.

Om du inte har plats att lagra dem, kan du köpa billiga presenningar för överläggning. Det är definitivt värt investeringen.

2. Var bly var!

Ge även nya trämöbler ett lager olja, eller smör plastvaxet på de nya plastmöblerna. Då kommer du att upptäcka att de håller mycket längre.

ADVERT

Mest populära