All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nytt liv till stugan

Många av oss har gamla stugor som börjar få några år på rumpan - familjen stugor som har förts vidare genom flera generationer. Stugan är ofta kopplad till tradition, någonstans vi försöker njuta av oss och ladda batterierna på samma sätt som tidigare generationer. Dagens krav på interiörlösningar och bekvämligheter resulterar i att hytterna renoveras och ombyggs över hela landet.

Det började med lämpliga åtgärder

Tre år av obruten egna ansträngningar, och lite hjälp från proffs, har gjort den gamla stugan nästan oigenkännlig. Men allt började med absolut nödvändiga åtgärder.

- Utgångspunkten var att golvet i vardagsrummet började säga, säger Jan Olav Schei. Vi så snabbt att en del av bjälklaget hade börjat ruttna, och tyckte att det höll att ersätta delar av golvet, men experter rådde oss att gå mer grundligt arbete. Så babbled det bara; Vi satte in ny isolering, bytte ut det råa träet med betong och lade nya golv på toppen. När vi var så bra i början bestämde vi oss för att ta resten av stugan i samma släde. Det fanns många saker att ta tag i, bland annat, ville vi göra ändringar i lay-out och samtidigt genomföra en grundlig teknisk uppgradering. Kabinen var utan kraft och vatten. För att få standarden på dagens krav hade vi bra hjälp från yrkesverksamma som kunde bidra med både inredningstips och smarta tekniska lösningar.

Jan Olav och hans fru Herdis erkänna att de inte är inredningsspecialister, men de har insett att som ljus, färger och olika detaljer, är av stor betydelse för rummet uppfattas som bekväma och mysiga.

PERSONLIGT Stugan är platsen att blanda gammalt och nytt. Den gamla gungstolen fick ett nytt liv med grå färg, samma som underbordet. Golvet har nya, vitpigmenterad furuplankor. "> PERSONAL Stugan är platsen att blanda gammalt och nytt. Den gamla gungstol fick nytt liv med grå färg, samma som bordsstöd. Golvet har nya, vitpigmenterad furuplankor. < 999> egna ansträngningar och goda rådgivare

A PLEASANT HOOK

"Nya" väggar med gråpigmentert panel lack ger en fin bakgrund till det gamla, anrika möbler. "> A PLEASANT HOOK " Nya "väggar med gråpigmentert panel lack ger en fin bakgrund för gamla, ärevördiga möbler. Paret hade många idéer för en ny planlösning, men var osäker på vad som var bäst.

- Arkitekten föreslog att vi gör ett antal stora förändringar, inklusive att flytta köket till ett av sovrummen. På det sättet hade vi plats för en entré och en entré där köket var beläget. Ursprungligen gick ytterdörren direkt in i vardagsrummet vilket gör det svårt att hålla det varmt på kalla vinterdagar. Vi har haft proffs att utföra snickeri, men vi har gjort allt rivning, målning, slipning och målning, säger Jan Olav.

Renoveringen var betydligt dyrare och mer omfattande än tanken från början, men stuga människor har inte ångrat en sekund.

- När vi först blev bra fick vi all den inspiration och arbetsbelastning vi behövde. Här har det blivit ganska bekvämt, ler Jan Olav, som nu har fått ett nytt dagligt boende i stugan; med badkar, dusch, separat torkrum och entré.

ljusn VÄGGAR

Stugor timmerväggar förmörkades betydligt efter många decennier utan skydd mot UV-strålar. För att komma tillbaka virket ursprungliga utseende, var det här användes panel lack för att göra det lättare. "> ljusn VÄGGAR Den hyttens timmerväggar förmörkades betydligt efter många decennier utan skydd mot UV-strålar. För att få tillbaka virket original utseende var här använda panelen lack för att göra det lättare. Anpassad

HELHET

brandväggen lämnades omålade, för färgmatchad så bra med inredningen, väggar och gardiner. det är gammalt och nytt blandas med framgång . "> HELHET brandväggen lämnades omålade, för färgmatchad så bra med inredningen, väggar och gardiner. Här är gammal och ny blandad, med framgång. I samband med omvandlingen fick stugan ett nytt kök i ett av de tidigare sovrummen. I äldre hytter kan takhöjd ofta vara ett hinder för att använda standardköksskåp - i detta fall, en lokal snickare skräddarsydda skåp och lådor. Lyft ridån går i brunt och grått stämmer väl överens med nyans som finns i bänkskivan, hyllor och skåp fronter.

FIT

Köksmöbel görs att mäta, och målade i färg S 4500-N. "> FIT Köksmöbel görs att mäta, och målade i färg S 4500-N. Ny sovrum med färg

sovrum panel var korrekt gulnade genom lodge mer än fyrtio år i livet, och att få tillbaka ljus och levande väggar var måla den bästa lösningen. Här användes färg s 3010-B90G väggar och 0502-Y i taket. sängen och bin är målad i S 5010 B90G. det är viktigt att sliparbetet utförs korrekt för att få en bra lång sikt. väggarna var först grundligt tvättas och behandlas därefter med två lager sprayfärg innan priming färg tillämpades.

TASTY

Teal färga lösningen, och här kan sov gott! väggarna i S 3010-B90G och säng och hylla i S 5010-B90G. "> TASTY Teal färga lösningen, och här kan sov väl ! Väggarna på S 3010-B90G och sängen och hyllan i S 5010-B90G.

ADVERT

Mest populära