All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nytt liv i fängelse

När utrymmet är litet varje detalj räknas. Därför blev det viktigt att titta på förvaring av rummen och på lagringsutrymmen. Här var köket, sovrummet, vardagsrummet, badrummet och korridoren. Vardagsrummet var rymligt och utan tvekan det trevligaste rummet med tre fönster. Genom att göra kök i vardagsrummet fick lägenheten två sovrum. Det gamla köket var litet och låg helt separat från vardagsrummet.

Dörrarna in i sovrummen ersattes med skjutdörrar, så sovrummen kunde vara fullt möblerade. Nytt kök monterades i stort rum - med en köksö som vetter mot soffan. Det fungerar också som matplats. Det var en eldstad som brändes av det gamla röret.

Short List

Målet var att få lägenheten att verka så stor och luftig som möjligt, och arbeta för två vuxna - kanske ett barn. Ett kök med matplats, en bäddsoffa med plats för böcker och tv krävdes. Ett av sovrummen var tvungen att ha en dubbelsäng och gott om garderobsutrymme.

till lägenheten för att tjäna största möjliga var viktigt med en ljus och kontinuerliga golv och ljusa accenter på väggarna. Men fortfarande inte bara neutrala vita ytor.

Alla ytor

Huset är gamla och även om alla ytor måste tas Syftet var att uppnå en rimlig renovering. De slitna vinylens golv måste bytas ut med något nytt. Väggarna var ful, gamla strie var tvungen att gå ner, nya ironmong sträcker sig upp. Alla fönster var målade. Taket var fult. För brandsäkerhetens skull bör taket täckas med gips, men det fanns ingen bra lösning här. Dyrt och svårt att göra. Lösningen blev brandhämmande färg. Det betyder också något för försäkringen!

Alla fönster var vita, ytterdörren hade en stark gul färg. Det finns laminat på alla våningar, typ av vitvasket ek. Det ljusa golvet ökar känslan av utrymme. De flesta väggarna var målade vita, men vardagsrumsväggen har en tapeter i svart med silverbitar. Det ger en hård effekt och gör soffan mer intim.

Det lilla sovrummet har en mycket speciell atmosfär tack vare plånboken på ändväggen! Ovanför sängen i det stora rummet är målat en sänggavel ...

Kök inredningen är vit med rostfria vitvaror och mosaik av stål. Kökets öns vänd mot vardagsrummet är klädd med den svarta tapeten. Väggarna i korridoren är tapeterade med en positiv och negativ variant av samma tapeter. Också det i svart och vitt. Vardagsrummet har en öppen spis.

Belysning och speglar

Bra ljus på rätt ställe är alltid viktigt, och i små lägenheter blir det extra viktigt. På vintern Norge Norge behöver vi lampor som ersättning för dagsljus när det går förlorat. De flesta tycker om arbetsljus och läslampor, men kom ihåg att en liten lampa i innerkroken gör att rummet blir större än när kroken är mörk.

Eftersom ljus och luft är viktiga i en liten lägenhet används många speglar också. Skåpdörrar i båda sovrummen och i korridoren är spegelklädda, den svarta väggen i vardagsrummet har en spegel som inredning och alla fönster är täckta med speglar - för ljus och känslan av utrymme!

Kök och vardagsrum

Detta är mitt i lägenheten. När lägenheten är 48 kvm är det uppenbart att bostadsytan inte är stor, det är extra viktigt att tänka på ljus och luftighet. Lätta golv betyder mycket utrymme känsla, och vita fönster ger maximal ljus. Här används extra blank färg för att återspegla det mest möjliga dagsljuset. Dessutom är fönstren täckta med speglar. Det förstärker ljuset och gör att Windows ser större ut. Det ger dig också en rolig effekt när du ser ut! Speglar används också på vardagsrummets vägg och lockar ljuset in i det.

Kökets inredning har vita glansiga fronter, både stålytorna och mosaiken av stål reflekterar ljuset. Få färginsatser gör att kökskrogen verkar större än den är.

Eldstaden ligger i övergången mellan köket och vardagsrummet. Den är murad upp som ett enkelt block och har glass. Det betyder att eldstaden är väl synlig från hela rummet, och det är en effektiv värmekälla. Bredvid det är målade fyra nischer, som är målade i klara färger som går igen annars. När levande ljus tänds här lyser det över hela rummet. Praktiskt taget kommer det också med en nisch för träkorg som rullas in.

Den stora läckra soffan är mörkgrå och passar snyggt mot väggens svarta vägg, annars ligger de svarta målade hyllorna under spegeln. Den stora färgpunkten i rummet blir den färska gröna mattan. Badrummet var gammalt och ledsen, med lite förvaring och ledsen belysning. Nya vita plattor lades på golv och väggar. På två väggar användes en hård svartvitt kakel. För att göra allt, gjorde vi ett ljusgrönt golv i duschen.

Doen flyttades närmare duschen så att det fanns en tvättmaskin på andra sidan. Cisternen bildar en hylla som blir ett naturligt förvaringsutrymme för handdukar. Nytt och större bassäng är monterat och nya lampor ger fint ljus.

Sovrummet

Det är inte stort, men med skjutdörrar blev det lättare att förse. Dubbelsängen är 140 cm bred och har spegelskåp på båda sidor. Över sängen finns också lagringsutrymme. Här är användningen av köksskåp - en av dem utan dörrar.

Muren mellan garderoben och sängen är målade mörkgrå - det ger en illusion av ett huvudbräda. Under sängen används utrymmet för sänglådor.

Hallen

Fönstret är markerat med ett annat golvbeläggning. Kakel kan tåla världens slitage och är lätt att tvätta - här är svartvita plattor i schackmönster. Det ser trevligt ut och signalerar husets stil annars. Dörren är målade en blekgul och ger en glad och glad glad.

Alla icke vita väggar är klädda i svartvitt tapeter med ett mönster av trädstrumpor. Det går bra varje gång du går igenom.Mönstret används både positivt och negativt.

Gästrum

Det gamla, smala köket har blivit ett rum att drömma bort i, ett rum med utsikt! Fotoprinteren lurar inte bara ögat - vi känner verkligen att vi har en vy. Sängen är 120 cm bred.

På den motsatta väggen finns en garderob. I slutändan används istället för en hel skåp över och undersidan för att göra den till en avfolkningsyta. Skåpdörrarna är spegelklädda. Under sängen finns sänglådor och fönstret speglas för att ge mest ljus till rummet.

ADVERT

Mest populära