All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Nytt liv vid stugan - oavsett målning tak

Föreställ dig en bred pensel som aldrig löper ut ur färg. En borste som kan flyttas i en lugn rörelse utan att behöva pressas mot väggen.

- Med lite övning, de flesta människor klarar av att måla ett tak eller en vägg med färg spray, säger Hans Jørgen Solhaug på MalProff på Billing i Asker.

Alltid perfekt

Solhaugs intryck är att nordmän målar som aldrig tidigare. Han tror att många kommer att dra stor nytta av att välja den utrustning som professionella använder.

- Människor målar mycket och de är kräsna. Allt borde vara perfekt. Det kommer att vara med en färgspray. Dessutom sparar du tid, säger han.

Allt går ut

Enrico Bastiani är försäljningschef för Nordsjöens framgångsrika marknad. Han vet vad ett sprutjobb handlar om.

- Spruta inte skämt. Därför måste rummet vara väl förberedt. Allt i rummet måste vara täckt eller täckt av plast och kartong ", säger han.

Tvätta första

Tak innan du målar.

Bastianis sista sprutjobb var i brorens stuga. Det var en yellowed furutak som har genomgått.

- Vi tvättade taket först med Nordsjö Prewash. Sedan lämnade vi den torra för en dag innan vi sprackte taket med Nordsjö Kvist och Sperregrunn. Efter åtta timmars torkning, vi lämnar på ett nytt skikt, säger han och tillägger att det måste målas två lager KVIST och spärra Anledning till att resultatet ska bli bra.

Täta hål

Efter att stiftelsen var på plats, var det dags att försegla sprickor.

- Vi använde akryltätningsmedel för att täta sprickor som fanns i panelen. Du kan också gnista spikarna med akryl glitter. Kom ihåg att slipa lätt med en kudde där du har blinkat, säger han.

Vidarebefordra med stockar

Mall spruta kom, var också loggar eller balkar i taket täckt.

- Eftersom loggarna inte skulle måla vit måste den vara helt tätt runt dem. Kom ihåg att golvet och väggarna också måste täckas tills taket är måttat med en spruta, säger han.

Användning av färgspray betyder mycket förberedelse. Allt i rummet måste vara noggrant täckt eller täckt med plast. Hyllorna i taket måste också täckas.

Tunna rockar

Bastiani valde ett fint munstycke och medium-tryck av sprutan.

- Tricket är att spruta i korta rörelser 20 centimeter från panelen. Med tunn päls undviker du och stryker inte med pensel. Med spray arbetar du utan problem. Resultatet blir ett bra tack, säger han.

Mellan varje panelbord var den gjord av akryl. - Den färdiga beläggningen målades med Nordsjö Professional dörr / list-panel 15 av färg S-0502Y, säger Enrico Bastiani på Nordsjö.

ADVERT

Mest populära