All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Nytt liv för målade trädgårdsmöbler

Tveka upp bin färg av fasaden i utemöbler, räcken och terrass trä eller använda de många utomhusfärgkartor som finns att hitta en nyans som du vill.

Utomhusfärg används, det är hårdare och mer motståndskraftigt och färgerna blekas inte så fort som solen. Dessutom skyddar färgen mot rå och grönska. Ofta rekommenderas fönsterfärg som är hård och slitstark och inte termoplastisk.

Så här:

Det första du bör tänka på är utgångspunkten. Är möblerna obehandlade, oljade, färgade eller målade? Processen är nästan densamma, men på obehandlade möbler måste hela möblerna males och appliceras impregnering. Impregnering innehåller antifoulingmedel.

Använd en primer som passar syftet och helst sätes- eller bordben i impregneringsboxar. När du är klar, måla med två eller tre lager.

1. Tvätta:

Färg är inte bra på gammal smuts och lös färg, därför börja med noggrann tvätt och avlägsna färg. Använd ett förtvätt eller hushålls tvättställ för trä. Tvätta även nya möbler.

2. Frigör:

Ta bort gamla, deadwood och lösa färg och slipa målade ytor. Använd en bra stålskrapa och fint slip papper.

3. Impregner:

Om utemöblerna är nya och obehandlade, måste hela möbler impregneras. Om den är färgad eller målade, impregnerar den änden och lederna. Låt det torka till nästa dag innan du fortsätter.

4. Basis:

Applicera tre-ply på bara tre. Skulle möblerna beise används en ofärgad grund. Låt det torka väl.

5. Puss:

Ta bort eventuell fiberutdragning för optimal pennayta. Använd fint slippapper, majs 120 eller finare.

6. Färg:

Äntligen applicera färgfärgen i två lager, eller borsta till önskad effekt. Det borde vara en dag mellan områdena. Om du målar en bänk eller stol med många krokar bör du använda en rund eller oval pensel eller en snedborste som kommer till vinklarna. Justera borststorlekarna enligt de möbler du målar.

Använd en platt eftersparkare för att utvisa färgen till perfekt resultat.

ADVERT

Mest populära