All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nytt kök med enkelt grepp

Det gamla köket var både opraktiskt och föråldrat. Förutom ägarna som önskade fler skåp och mer bänkutrymme ville de ha ett ljust och mysigt kök. Dessa typiska kök från 50-talet byggdes i golv till tak-moduler, vilket gör det mycket svårt att flytta på skåp utan att behöva återställa hela rummet. Detta krävde noggrann planering av renoveringen.

Både spis och diskbänk borde hållas. Att ändra detta skulle vara mycket dyrt och tidskrävande. Det var valt att lägga till nya bänkskivor, eftersom det var bänkskivor i olika dimensioner och färger.

En av takskåpen togs bort för att maximera utrymmet. När skåpet togs bort var det ett hål i taket. Här var lösningen att bygga en låda av gips. Tre downlights infördes i detta. Detta gav en användbar belysning på den nya arbetsbänken.

Några av skåpdörrarna togs bort och öppna hyllor valdes för att ge mer utrymme. De andra skåpdörrarna var målade vaniljvita och kakel lagades i samma färg för att skapa en helhet.

Billiga material användes för de nya modulerna och hyllorna. Detta innebar kostnaderna så att du kunde investera i de nya, smala kakelarna och bänkskivorna i massivt trä.

Bordsskivan är i samma material och kan därför användas som extra bänkutrymme vid behov! Dessa behandlas med en naturlig olja för bänkskivor, vilket ger ett varmt ljud till träet. Det stora fönstret fick ett nytt liv med en färgfärg. En genomskinlig ljusridå med tunna ränder i spännande färger, släpper ut ljuset utan att rummet blir kallt.

Resultatet var äntligen ett fint kök i ljusa färger. Gamla möter nya i en grov och enkel stil. Många bänkutrymmen och praktiska lösningar gör det till ett bekvämt arbetsrum och en mysig matplats.

Vi gjorde:

Väggar:

På väggarna var glasfiberduken. Efter många lackfärger och dålig vidhäftning var det nödvändigt att ta bort detta. Under renoveringen upptäcktes tunn spånskiva under tapetet. Dessa avlägsnades, och nedan var en så kallad delpanel, även kallad rupanel. Det här är en typ av panel som inte används i inredning, men som grund för bifogning.

Den grova, obehandlade stilen såg mycket bra ut på det uttryck du ville ha rummet, så panelen behölls. För att ge väggarna en modern touch, panelen målades i en ljus färg.

Inte alla väggar hade den här panelen nedan. Under glasfiberremsan fanns flera skikt pappersband. Det var inte nödvändigt att ta bort dessa, så vi använde oljebaserat stiftfundament för att ge en bra grund för vidare bearbetning. Innan målningen blev väggarna helt inhägnad och renoverade.Samma färg valdes som på panelen. De rena, tydliga väggarna var en fin kontrast till den grova, grova panelen.

Skåpdörrar:

Några av skåpdörrarna hade schack och rifter. Detta åtgärdades med träflis och sedan renoverades. Dörren formades med oljebaserad häftstift. Sedan fanns det två beläggningar av oljebaserad färg i grader 40. Stilhandtag i ny stil lyfter fram kombinationen av nya och gamla.

Fönster:

Den vita färgen på fönstret hade gulnat under åren. Vinduken och listorna tvättades och lättborstades och applicerade sålunda en ny färgfärg.

Bra råd innan du börjar:

  • Planera bra innan du börjar! Det kan finnas många obehagliga överraskningar under renoveringen som kostar dig tid och pengar! !
  • Rengöring är mycket viktigt före målning. En bra grund kommer att säkerställa ett konsekvent och varaktigt resultat.
  • Osäker på färg? Köp små provlådor och ta upp poäng innan du väljer en slutlig färg!
  • Ska du använda en hantverkare, uppskattar utförandet innan du börjar arbeta.
  • Bra verktyg är hälften av jobbet. Få hjälp från färghanteraren för att välja rätt verktyg för jobbet.

En annan vinhylla

En Lecablokk kan användas för mer än att bygga grundväggar och eldstäder. Möjligheterna är många. Här har vi använt en Lecablokk som ett element i kökets inredning. Längs kanten är den gjord av akryl eftersom den är ogenomtränglig. Läderblocket är målade i samma färg som den andra inredningen. Med detta har detta blivit en spännande vinhylla!

ADVERT

Mest populära