All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Nytt kök med färg

Spraglevinyl på golvet, stora fronter i ek, orange-röda plattor med motiv spridda utåt. Nu skulle de göra det till sin egen!

Gammal Ny

Alla heta färger och material gjorde köket "krympa". Vita ytor, neutrala toner och ett öppet utrymme var de verktyg som skulle förvandla köket och göra det större, lättare och bekvämare.

- När köket är så solidt som det är renovering en mycket bra lösning, säger inredningsarkitekt Wenche Aurland, som anställdes för att hjälpa familjen.

Det första steget var att måla alla skåp vit och byta dörrknopparna med nya, moderna stålhandtag. Två rimliga men mycket effektiva grepp som gav ett helt nytt kök dekoration!

Remodeling

Kökinredningen var funktionell, men det var inte platsen för objekten! Överkapslarna ovanför matlagningsutrymmet togs bort för att låta ljuset ut ur fönstret och skåpet ersattes med en smart och praktisk spärrförlängning av bänkskivan.

Den "trafik" i köket mycket smidigare och Aurland belyser hur viktigt det är att tänka på hur man rör sig i rummet när köket kommer att rymma.

"Dust Collector Slip"

Dessutom flyttades alla huvarna 15 cm uppe på väggen, hela vägen upp till taket. Det gav bättre utrymme på arbetsbänken och tog bort "dammsugarens glider" upp mot taket.

En solid platta installerades under huven, där nedljus sätts in som ett trevligt och behagligt arbetsljus. Det finns också uttag för köksutrustning.

Gummi på golvet

På golvet såg familjen nya kakel. Gummigolv föreslog dock inredningsarkitekt och drog alla goda egenskaper: mjuk och behaglig att gå på, strøy- och dämpning, barnvänliga, lätta att rengöra, hållbara och lätta att installera. Och gummi golvet var.

Skiktet krävde inte ens demontering av underskottet. Materialet skars upp till den befintliga basen och tätningsmedlet med silikonmassa. Basen var målad i samma grå färg och ger intrycket att inredningen "flyter" över golvet.

ADVERT

Mest populära