All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ny glöd i lövträ

Om man skall renovera använda möbler, detsamma gäller för lövträ som allt annat: Möblerna ska vara rent innan de är skyddade för sommarsäsongen.

Rengör först möblerna med en speciell rengöringsmedel för utemöbler. Smuts och svampar upplösta vid användning av starka rengöringsmedel och lösningsmedel samt, men träfibrerna i träet kan skadas och följaktligen kommer virket lätt absorbera föroreningarna. Konsekvensen kan vara ett "smutsigt" utseende på möblerna. Med en speciell rengöringsmedel utför du en mer försiktig behandling. Ansökan sker med mycket fin stålull. Rengöraren tar bara bort smutsen. Diskmedelet appliceras utan vatten och det förhindrar att träfibrerna stiger upp och gör en grov yta. Rengöraren kan användas oberoende av tidigare behandling, men inte på målade eller målade möbler.

En speciell olja för utomhus träarbete tillämpas dagen efter. Oljan tränger in i träet och förseglar den. Om oljan är av dålig kvalitet kommer man att märka den genom att placera oljan på toppen.

Efter applicering av oljan kan du torka torr med en trasa efter en timme (vid rumstemperatur). Möblerna kan användas efter 24 timmar.

För att förhindra roten och svampangrepp och för att bevara träets glöd och naturliga färg, upprätthålls en mängd olika ätbara produkter. Att använda en underhållsolja av hög kvalitet kommer att vara skyddet efteråt. Här får du vad du betalar för.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära