All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nytt golv med målade plattor?

Kakelplattor är ett hårt material och många färgtyper strider mot att häftas till substratet. Detta kan leda till ett långsiktigt resultat. Kakel i korridoren ger också en annan utmaning; de är mer benägna att ha på sig.

Men det finns vissa typer av färg med en särskilt bra kappa som du kan måla med kakel.

- Trestjärnig färg för golv klarar bra på många olika substrat, bland annat svåra material som laminat och kakel ", säger Lars Petter Andresen, teknisk avdelning på Scanox.

Träfärgningsmåleri är en alkydolja med gott vatten och kemisk resistans.

Han påpekar också att Sigural 2-K epoximärkningar är bra på plattor, men är mer anpassade till industrigolv.

Om du använder rätt färg och gör förberedelserna korrekta, kommer färgen att ligga på plattorna, även med det slitage som golvet utsätts för.

1. Rengöring

Det är viktigt att plattorna rengörs noggrant före slipning och slipning. Om inga rester av tvål, smuts, smuts, smuts och andra rester avlägsnas, finns det risk för att färgen inte klibbar substratet. Andresen rekommenderar Trestjerner gulvrens som effektivt avlägsnar föroreningar. Blanda golv med vatten enligt instruktionerna på förpackningen innan du skrubbar golvet med blandningen. Torka slutligen golvet med en ren vattenduk.

2. Matta ner

Om plattorna är hala, måste du mätta dem för att få den bästa färgen. Använd slippapper med korn av 120-150 vilket ger en fin grovhet på plattan. Om golvet är av mattmatta, som terrakotta, kan det vara tillräckligt grovt i sig och klart för slipning.

3. Man

Med Tre Stjernerfärg för golv behöver du inte mala substratet eftersom färgen ger ett bra grepp. Applicera tre kappa med färg. Under de första två veckorna bör du undvika tung belastning på golvet. Den första veckan bör du inte tvätta golvet eller få vattenavfall på den. Efter två till tre veckor har färgen härdats till full nötningsbeständighet.

ADVERT

Mest populära