All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Nytt golv med färgad olja

Den vanligaste sättet att färga golvet är att använda en båge. Detta ger golvet ett snyggt utseende, men inget skydd, och golven måste raffineras med olja eller lack. Med Scanox trestjärniga gulvolymer får du både färg och skydd i en operation. Så länge som bruksanvisningen följs är olja lätt att applicera och det är nästan omöjligt att göra misstag.

Den gula volymen kan brytas i 19 olika färg nyanser, så sannolikheten är utmärkt för att hitta en färg som du gillar i färgdiagrammet. Observera att träets egen färg kan påverka slutresultatet.

Småhårig charm

Det är inte värt att gå direkt på ett gammalt, tidigare oljat golv med en färgad olja. För att få ett jämnt färgat golv måste det slipas först. Men du behöver inte överdriva det. Många bär golvet jämnt innan de upprätthåller, men i normalt slitage är det inte nödvändigt. Gamla små hackare är bara vittna om att golvet har en historia och ger den en själ.

Om golvet har målats tidigare borde dock det övre lagret torkas bort för att säkerställa att den nya färgbehandlingen drar jämnt. Var därför försiktig så att du inte använder grovt slippapper eftersom det kommer att ge golvet ett ordentligt utseende.

Hur man gör

1. Rengör golvet med golvrenaren för att ta bort all smuts och tvålrester.

2. Om golvet tidigare är målat eller är mer hakigt än vad du vill, måste ytan slipas.

3. Häll oljan i en vals / burk och lägg maskeringsbandet längs listorna. Listorna kan tas bort om det är enklare.

4. Applicera oljefältet 4-5 tabeller åt gången. Fördela oljan i hela bordets längd. Vid väggarna borde du använda pensel, medan utsidan på golvet kan vara mer lämplig med rull på förlängningsaxlar.

5. Låt oljan ligga tomt och våt i 5-10 minuter.

6. Använd en gummigruva och dra oljan längs hela bordets längd. Överflödig olja kan överföras till nästa fält.

7. Torka ytan med en luddfri trasa tills golvet är helt torrt.

8. Efter 12 timmar ska golvet poleras med en liten mängd olja.

ADVERT

Mest populära