All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Nytt golv i barnkammaren

Det finns många möjligheter när golvet ska ändras utan att ta bort plattorna och vilken metod du går för bör bero på vilket resultat du letar efter och hur mycket arbete du är villig att lägga ner.

Hur mycket du har möjlighet att bygga i höjd spelar också in. Om du väljer ett slags nytt golv ovanpå plattorna, var medveten om att detta kommer att byggas lite i höjd. Om du har lite att fortsätta, spelar det förmodligen ingen roll, men du kan fortfarande rekommenderas att justera något med dörrskal och listor. Om höjden är ett problem kan du behöva ta bort plattorna innan du lägger ett nytt golv. Detta är förstås mer arbete, men det är ett bättre val om du inte kan bygga för högt. Om du tar bort plattorna är du öppen för att välja det exakta golvet du vill ha. Det gör du också om du lägger till nya golv i befintliga, men förfarandena är lite annorlunda.

Praktisk och fin kork

Det enklaste är en golvtyp som kan läggas på plattorna utan att först räta golvet först. Det finns inte många sådana golv, men du har ett par alternativ. Cork är en bra lösning, som även är lämplig för barnrum, eftersom den känns mjuk och bekväm.

- Dessa golv kan svävas och tåla all grovhet på ytan, så länge variationerna inte är för stora. Cork har också bra värmekabel, så länge temperaturen inte överstiger 27 grader, säger Inge Hansen i Storeys.

Mjuk matta

Den andra typen av golv som kan läggas direkt på plattor är en tjock vägg-till-vägg matta. Mattorna är varma och bekväma för barnen att leka. Och i motsats till vad många tror, ​​är det faktiskt en fördel av matta i förhållande till allergier, eftersom mattor samlar damm, så att det kan vara sugits i stället för hover runt i rummet.

- Det finns inga betänkligheter genom att lägga mattor på barnens rum, allt kretsar kring underhåll, och så länge som du dammsuger regelbundet kan vara bra att ha mattor också, säger Dag Svendsen i Interface

Han rekommenderar textilplattor som den bästa lösningen på toppen plattor.

- Mattan plattor är mycket styvare i konstruktionen, och därför blir lederna mindre synliga. Men det är en stor skillnad i hur djup lederna är, så du kan aldrig garantera att lederna inte kommer att se ut genom mattan, säger han.

Om du inte vill ha mattor, kan du gå till en tjock fast filt.

- Om du väljer en tjock matta, helst med lite mönster, ser du inte konturerna på plattorna, säger Erik Wibe i Teppeabo.

Annars rekommenderar han också att du kan använda mattor. Dessa bygger lite i höjd, men är ett bra alternativ till vården. Plattorna, som är av en slags dogtonit som ligger löst på golvet, ska köpas i matsalar.

Helsparkle

Men om du vill ha en annan lösning än en kork eller filt, behöver du nog gissa för att göra det helt klart. Använd först en primer och sedan en cementbaserad fin parkett eller annan lämplig rätningsförening. När golvet är helt klart har du många alternativ.

- Du kan måla färg rakt på en golvfärg ", förklarar Per Lund Nilsen, hos Scanox Technical Services.

Om du vill ha en annan typ av golv kan du dock lägga på parkett, laminat, vinyl eller linoleum ovanpå höger golv. Alla dessa golv tål värmekablarna, förutsatt att värmen inte överstiger 27 grader. Följ tillverkarens instruktioner.

ADVERT

Mest populära