All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Ny platta favoriter

->

I vardagsrummet föredrar norrmän 40 "TV, och det är lämplig för de flesta människor utför Denna LCD TV kommer från Sony, pris ca $ 13 000.

Dagens familjer har inte längre bara. en TV. Nu är det inte ovanligt med både två och tre TV-apparater i huset. Små 19 tum är populära i köket och sovrummen. De tar lite plats, så du kan snabbt få nyheten eller frukost TV innan du

LCD mest populära.

För närvarande är de flesta plattskärmarna baserade på LCD-teknik i Norge. Enligt Oskar Folderi i Sony Store Karl Johans gate, föredrar kunderna LCD eftersom de ger den bästa bildkvaliteten i ljusa rum, utan att ge reflektioner

-. LCD-skärmen har en längre livslängd och förbrukar mindre ström än plasma kors, säger Folderi

i genomsnitt en LCD-display med. ett liv på cirka 20 år. Detta gör LCD-skärmen mer miljövänlig, liksom att den enkelt är ansluten till en PC. Plas Masquerade fungerar bäst i mörka rum, men efterfrågan på dessa minskar.

Från analog till digital.

Från och med 2008 kommer det analoga marknätet i Norge att ersättas med digitala tv-signaler. Detta har konsekvenser för TV-tittare som har sin egen antenn på tak- eller skrivbordsantennen. Då måste du installera en digital dekoder på ca 1 500 kronor, som kommer att anslutas mellan Tven och antennen om du vill undvika den svarta TV-skärmen i slutet av 2008. De flesta elektronikbutiker har digitala avkodare. Du kan också beställa dem direkt via RiksTV. Om du har en parabolantenn eller är ansluten till ett kabelsystem behöver du inte få en dekoderlåda.

Syftet med det digitala nätverket är att tillåta tittare att fånga flera olika TV-kanaler samt att ge dem bättre ljud och bildkvalitet.

Titta på

Se till att du köper TV med HDMI-anslutning, antingen med två eller tre ingångar. Det här är en viktig kontakt för överföring av ljud och video. Då kan du också ansluta till en DVD-spelare.

De flesta plattskärms-TV-apparater stöder High Definition, vilket är en standard för ljud och video med hög upplösning. För att få bästa bildkvalitet är det också viktigt att använda bra kablar. Kvaliteten hos de olika kablarna varierar, och det finns ofta en korrelation mellan pris och kvalitet.

Kom ihåg att stänga av TV: n när du är på semester och tvätta inte tv: n med en våt trasa. Använd alltid en torr eller lätt fuktig trasa för att torka av det.

ADVERT

Mest populära