All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ny eldstad: Från piping till designval

Detta är en del av vår serie Hjälp, vi bygger hus, där vi följer Talmoen-familjen genom upp och ner när vi bygger ett nytt hus i Stavern. Lär känna dem bättre här.

Efter att ha bidragit till byggandet av ringväggen var Vegard redo för mer förtöjning. Han har lärt sig mycket som en näsduk för mason Kenneth under byggnaden av huset. När de första delarna av huset byggdes i slutet av 2016 var det rörledningar och brandväggar för turnén:

I början av november 2016:

Torsdagen varorna kom från Hasås. 10cm Lecablokker vi använde för brandvägg, en ventilerad engångsledning i ugnselementen och vissa säckar av murbruk. Allt blev mobbat för helgens insats, förutom vädret ...

  • Här kan du läsa mer om de fientliga utmaningarna med att bygga hus i november.

På grund av brandväggens bredd på 1, 2 meter måste vi ha ett långt block för varje rad. Jag fick till uppgift att kappa för dessa. Det var väldigt motiverande att se den raden i raden kom upp längs gipsskivan. Och hela brandväggen var upp och ner.

Läs också:

Katalog House vs. Arkitektdesignat hus: Hur man väljer huset för dig

Att välja vem som ska utforma ditt hus kan vara ett svårt val. Här hittar du en översikt över fördelarna och nackdelarna med arkitektoniskt byggda hus och ...

  • Läs också: Vad får du göra själv när man bygger eldstäder?

Starta sedan pipelinen. För att bygga hylla / fundament till rörledningarna följde den två relativt likartade block som vi redan använt för brandvägg. Dessutom fanns det ett "tomt" föremål som skulle användas till tilluften till eldstaden. Sedan kom elementet med sotluken. Därifrån var samma element hela vägen upp till 80 cm över myntet.

För att torka inre rör i elementen vi använde en annan stickmortel. Vi lägger den i en något förvärmd melis spruta. Det var praktiskt med en sorts kremmerhus när man lagde en fin fjäder längs hela toppen av röret.

  • Läs också: Tips för en lyckad installation av vedeldad spis.

När vi avslutade första våningen skulle resten av elementen gå upp till andra våningen. Eftersom röret sprang 80 cm över myntet fanns det sex element med inre rör som skulle bäras fullt på taket.

Under dagen hade regnet gått i snö och det gick. Det var redan mycket snö redan på taket. Jag var tvungen att gå upp med kosten innan vi kunde ta bort filten som täckte klyftan till rörledningen.

Vi använde marshland för att ta bort snö från lägenheterna, det verkade så. Element av element kom också på plats. Då var vi tvungna att gå till rörledningen innan vi kunde äta middag. Vi lyfte en presenning för en slags manschett runt rörledningen i botten medan vi täckte resten med en annan.

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

Inom 11 timmar hade vi slutfört både brandvägg och 7, 9 meter rörledningar.

  • Här kan du läsa alla inlägg från Talmoen familjehusprojekt.

Då blev resten av huset choked och glittrade ihop, bit för bit, med pipelopen stående i mitten. I slutet av februari var det äntligen redo att montera eldstaden. Att välja eldstaden var bara ett av de många svåra val som familjen måste ta. Men de så småningom föll för ett hörn spis, där de kan njuta av åsynen av lågorna från både köket och vardagsrummet:

februari 2017

Idag kom leveransen av partiet med öppen spis från Nordpeis. Mycket trevligt att ha det i hus så att masonen kan klara det även när de har kapacitet. Att vara bra att se hur det är gjort pussar.

Både brandväggen, rörledningarna och modulerna för kaminen ska vara målade med "Elegant". Det finns en koksgrå färg som liknar kakelarna i hallen och 30 cm med kakel vi har framför kaminen.

Läs också:

Konsten att lägga gräsmattan

Gräsmattan är en del av trädgårdsgolvet, och för de flesta husägare är en trädgård utan gräsmatta nästan otänkbar.

  • Missa inte fortsättningen - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här, och håll dig informerad om husets framsteg.

ADVERT

Mest populära