All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ny, klassisk och grov

Huset är lantligt, har en yta på ca. 100 kvadratmeter och en 2: a våning på ca. 60 kvadratmeter. Ägarna ville ha något gammaldags stil, något klassiskt, där man också kunde kombinera mer moderna detaljer. Familjen av fyra; far, mor, pojke och tjej - två hundar och hästar i närheten betyder en aktiv miljö där en jämnare stil var önskvärd.

Golv

Det beslutades därför att ha keramiska plattor med golvvärme på golv i hela 1: a våningen, som domineras av ett öppet vardagsrum och kök och dessutom har ett sovrum (se nästa sida) med tillhörande badrum . Keramiska plattor är i sig en klassisk touch som tål mycket trappor och varar länge. Här betonar du klassiken genom att använda terrakottafärgade kakel, det vill säga jordfärg.

väggar

I de levande / restauranger och kök väggar behandlas lika, med en tjock färg som ger en grov, sandlik yta. En tom eller halvglansig text var inte önskvärt. Väggarna är först jordade två gånger, sedan laser två gånger med den tjocka färgen med rulle som ger matt yta. Både primern och topplack, använde det samma färg, S 2010- Y20R, men på grund av kvalitetsskillnaden inte distrikt likadana. Färgen innehåller också pigment som blir synliga på mattytan.

Taket

Här är traditionell vitfärg, men taket domineras också av massivt träsnideri. De levererades helt kvadratisk, men hackas för att göra den lite gammal och sliten. Därefter behandlas de otraditionellt med en yttre bok, igen för att betona det lite grovt. Outdoor Bee är en miljövänlig produkt där alkydolja är upplöst i vatten, vilket ger en jämn yta.

Månsken

Användningen av tegelstenar i inredningen har återkommit. Här blir det som en liten skillnad mellan vardagsrum och kök. Tegelstenen tas från platsens gamla brandstation! Stenen behandlas med ett bindemedel, en beläggningskomposition som initialt ser mjölkig, men vem drar sig tillbaka in i berget och delvis binder dammet. Och igen, det ger ett tråkigt intryck.

Country-decorated i vardagsrummet och köket betonas också med hjälp av rödvalsade, klassiska bomullsgardiner i full längd. Det nya vita köket är härlett från en samling som har något äldre och lantligt över det.

Trappe rum

i trapphuset, som går upp på 2: a våningen i den kombinerade vardagsrummet / kök lösning, det är medvetet valt smala paneler för att understryka den lilla gamla stilen. De är målade i en matt beigefärg. Men för det första användes två skikt av kvist på panelen. Detta för att kvisten bor och kan senare ge en skadlig inverkan på färgremsan om ingen kvist har använts.

Stair och räcken kom pre-färgade och lackad av leverantören, men att stilen ska genomföras husägaren har beställt färgen i samma färg som beisete bjälkar i taket i vardagsrummet / köket.

Tjejrum 2: a våningen

Två rum med en ganska annorlunda karaktär, ett vardagsrum och ett pojks rum. Rummet först: Den smala väggpanelen från andra ställen i huset går igen, målad i färgen S 0505-Y30R. De målade väggarna varieras sedan med en väggmonterad vägg i en rosfärgad pappersfodral där matchande 100 procent bomullsgardiner tas från samma samling. Golvet i vardagsrummet är en ugnspanel som är inredd i en miljövänlig utomhuskvalitet. Färgen matchar behandlingen på sängen. Golvet är så målat två gånger med parkettlack.

Pojkens rum 2: a våningen

På pojkarrummet finns de gråfärger som dominerar väggarna, men de har tydligt olika känslor. Panelväggen är målad i färg S 2505 Y, medan på den släta väggen har fått en speciell effekt genom användning av en speciell vals som består av två valsar på samma axlar, som doppas i en färgkärl med två olika rum. För att erhålla den speciella effekt används två olika färger, i detta fall en av samma färg som panelväggen (S 2505 Y) och den andra i den mörkare S 4502-Y. Vid rullningen korsas de två färgerna.

Sovrum 1: a våningen

Sovrummet nedre våningen domineras också av den klassiska, robusta stilen. Återigen används keramiska plattor med de obligatoriska elvärmekablarna under plattorna med ett matt, något smickrande utseende. (Ett alternativ till värmekablar kan här kan vara vattenburna värme.)

Matching till flisen hitta ett annonsmallar lösningen på väggar, en grov yta närmast med betong effekt. Här hyresvärden måste vara något av en hantverkare för att komma fram till visst resultat: Efter ett lager grundfärg i färg S 3502-Y, har ett nådde toppen coat genom att blanda en golv utjämning med primer. Det är sålunda en tvådelad golvmatta på väggen! Pulver och vätska (primer) blandas i en hink för passformskonsistens. Det strykas sedan med en grov borste i olika riktningar för att få den effektiva effekten.

Däremot är taket måttet vit som i 1: a våningen annars; Detsamma är listor och fönster. Den ljusa kontrasteffekten följs upp i möbler, textilier och sängkläder. Och i sovrummets centrum är en röra säng.

TV-lounge 2: a våningen

Från trappan går du rakt in i 2: a våningen gemensamt rum TV-rum. Väggarna ser mest ut som i trappan: Den smala panelen behandlas först med kvist och sedan målad i samma beigefärg för en naturlig förlängning. Det som står ut i TV-rummet är ändväggen med fönstren där ett matchande lätt och randigt papper används.

Ett alternativ till 1: a våningen användning av keramiska plattor har valts på golvet. Här hittar vi ett trägolv som behandlas på ett speciellt sätt, lite grovt också: Ugnsplattan var i grunden helt trefärgad.Golvet är så slitet två gånger med samma mörka miljövänliga utomhusbök som används på takhyllorna på första våningen - i samma färg som lacken i trappan och räcken i trapphuset. Den färgade tallgolvet är så lackerat tre gånger med en parkettlack för att ge golvets hållbarhet.

En passande matta, ljus mot det mörka tallret, är av sisal, en av flera alternativa matttyper som har blivit populära de senaste åren. Sisal är en så kallad vegetabilisk naturlig fiber. Andra typer av vegetabilisk fiber kan vara till exempel kokos eller jute. Detta ger grova och hållbara mattor. Mattan här har bandkanter i bomull, där ett starkare alternativ kan vara kanter av läder.

ADVERT

Mest populära