All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ny stuga kök med färg

När Hanne och jan Rommetveit byggt stuga i Østfold 1998 hade de en helt annan färg preferenser än de har idag. Väggpanelen hade ett slöja av vitpigmenterad panelfärg, som med tiden inte förhindrade gulning. Inredningen var målade mörkblå och bänkskivan behöll sin naturliga färg. Med tiden blev köket gradvis ett skydd, och de ville ha ett ljusare uttryck i rummet.

Marine

väggar är ljus, chassi matbordet är målad i en grå färg, stolarna likaså. Den nya bordsskivan är gjord av drivved. Gardinen lägger textur och lätt vikt i rummet.

Stugan är i övrigt hålls i maritim stil, som också beaktas när förändringar i köket. Fartygets golv är som tidigare och lägger en varm färgpeka på rummet samtidigt som man betonar maritima stilen. Väggar och golvplattor var målade i vit färg, vilket gav möbler och dekor neutrala ramar. Detaljerna hålls i naturliga och blåa färger.

Fin effekt

Över och undersidan har fått olika färger, och det är inte utan anledning. Över skåp har fått samma färg som väggen, inte sticka ut, och under skåp med socklar målade i en djupare grå för att skapa en helhet och gravitation. När bänkskivorna är målade mörkgrå, betonar de också den vikt som undershuggorna ger rummet.

Chassit av bord och stolar har fått samma grå färg som skåp, och den bygger på hur den grå i äta kroken.

- Vi jobbar bra tillsammans och gick snabbt överens om färgerna. Och då är vi väldigt nöjda med resultatet. Kabinen har blivit så ljus och luftig som vi ville ha, säger Hanne och Jan Rommetveit.

Köket ändrats helt! Underskärningarna är målade i en mörkare färg än överkroppen, vilket ger en fin vikt i rummet.

ADVERT

Mest populära