All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nybyggnation lönsamt i Oslo

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Begagnade småhus i huvudstaden år 2001 var så dyrt att det lönat sig att bygga själv. Det visar färska färska siffror från Statistiska centralbyrån.

Som det enda stället i riket är nya villor billigare än vad som används i Oslo. Visa mer

Och prisskillnaderna var ännu större 2000-2001 än 1999-2000. Trenden är med andra ord ökande.

Helt unik

Men Oslo har en specialklass. Huvudregeln är att det är dyrare att bygga sig än att köpa nya. Med tanke på Norge som helhet använde enfamiljshus 2001 80, 9 procent av nya hus.

Klicka här för att se prisskillnaderna i alla regioner.

Prisskillnaderna är åtminstone i centrala regioner. Prisskillnaderna är till exempel små där människor bor nära, som i Akershus, Bergen och Stavanger.

De största prisskillnaderna finns i Hedmark, Nord-Trøndelag och Finnmark, vilka är typiska regioner med låg befolkningstäthet.

Oslo fortfarande käraste

Läs mer om bostäder
  1. Polsa med 30 procent grönsaker
  2. Därför bör du också tvätta koka-in-bag ris
  3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär
  4. Varför är pizzarundan när lådan är fyrkantig?
  5. Hur blir man av med tjurar?

Även om det är värt att investera i Oslo, har huvudstaden fortfarande de dyraste nya bostäderna i Norge. Kvadratmeterpriset är 14 407 kronor. Nest dyraste är Akershus med 12 561 kronor per kvadratmeter.

De billigaste nya villorna finns i Sogn og Fjordane, Finnmark och Møre og Romsdal. I dessa områden borde man betala mellan 8 500 och 9 000 kronor per kvadratmeter. Men priserna är uppenbarligen fortfarande lägre i dessa billiga distrikt.

ADVERT

Mest populära