All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ny chef för Sika Norge

Georg satte sin fot på norska marken för första gången i april i år. Men som vi gillar att höra har han alltid sett Norge som ett vackert land som kan vara intressant att besöka. Nu bor han här. Sika centralt i Schweiz slog för sex månader sedan att de behövde en erfaren och kreativ ledare för verksamheten i Norge. Efter att ha övervägt liknande erbjudanden för deltagande i Asien och Afrika valde han att komma hit; och familjen kommer efter, fruen är redan på plats, men den yngste sonen kommer bara att slutföra sin gymnasium i Tyskland. Den äldsta studerar för närvarande i Milano. För Georg är detta inte ett kortsiktigt städjobb.

Bakgrund

- Jag kommer ursprungligen från Stuttgart, säger Georg - och här jag fick min universitetsexamen i marknadsföring, personalförvaltning och internationell förvaltning. Mitt första engagemang var som produktchef hos Roto Frank AG, ett företag som tillverkar dörrar och fönster med speciella öppnings- och stängningsmekanismer. Här var jag elva år, tills jag fick ett erbjudande om att ta över som chef för Münchenbaserade takläggning företaget Sarnafil, inklusive den största leverantören av membran för olika ändamål, men främst för tak. Detta ledde till min nuvarande arbetsplats, som Sarnafil senare köpt av Sika.

Långsiktigt perspektiv

I receptionen av Lahaugmoen får vi present Casco / Schönox produkter sida vid sida med produkter från Sika.

- Jag har hittat mig en utmärkt lägenhet i Ruseløkka området, säger Georg - och jag känner mig nästan som Oslo-dweller redan. Dessutom, jag vill komma igång med den norska utbildning, bara berätta om du känner någon som kan ge en effektiv snabbkurs. Jag är övertygad om att jag får en mycket bättre kemi med kollegor om jag kan hantera norska språket något. Min sjutton son, vid sjutton, har redan börjat titta på erbjudanden från universitetet i Oslo.

Vill du se mer

- Redan i sommar vill jag ta min semester för att känna till Norge. Vi har tankar om både Västra Norge och Finnmark; Dessutom är vi lite nyfiken på Lofoten. Planerna är många, men vi har noterat att Norge är ett land med stora avstånd. Sitta inte bara i bilen och ta en svep upp till Nordkapp.

Många utmaningar

- Kort sagt är min primära uppgift att fastställa organisationen. vi kommer att växa lönsamt, förklarar Georg Lind. Om det innebär att vi blir fler eller färre anställda, kommer det att visa tid. Vi kommer att driva ett företag som kommer att fungera optimalt på de relevanta marknaderna inom våra sju fokusområden. Lyckligtvis finns det ett antal starka konkurrenter där ute som kan inspirera oss att skärpa våra egna ansträngningar.

kulturer

Marketing Coordinator Arne Johnny Tveraabak, som från Casco / Schönox tror starkt på samlevnad med Sika och förväntar sig att de olika varumärkena gruppen representerar nu kommer att förstärkas genom en gemensam syn på marknaden.

- När stora, starka aktörer inom industrin går samman, det är också att det finns två olika kulturer att anpassa sig till varandra. Det faktum att endast en kultur får lov att leva på, jag har liten tro på. I sådana fall är det viktigt att ta hand om de bästa i båda de berörda kulturerna och ta upp ett nytt gemensamt, värdefull kultur. Det är viktigt att använda sådana tillfällen att förädla verksamheten så att alla medarbetare känner igen och se hur den nya koncernen kan dra nytta av den förändrade situationen, ivriga Georg Lind.

ADVERT

Mest populära