All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nyheter: BeoLab 5

[Ugjyldig objekt (NAV)]

efter 15 års forskning frestas Bang & Olufsen Norge med tryck visning av den nya BeoLab 5 högtalare, företagets första digitala högtalarmodell.

VD Hans Olav Hole & Trond G Wilsberg Bang & Olufsen Norge visar stolt BeoLab 5. I dina händer det stora baselement och en av effektförstärkarna av 1000 watt. Visa mer

Och de var inte lite lurade. Enligt pressefoilen ska vi uppleva en "högtalare med revolutionerande teknik för levande ljudåtergivning. BeoLab 5 raster dessutom med alla tidigare föreställningar om hur en talare ser". Inte oväntat, rummet var trångt av pressen.

Utseende och Plats

Det första som faller i dina ögon är uppenbarligen utseendet. Traditionellt har denna B & O-produkt också en stil som du antingen älskar eller hatar. Att det sticker ut är ingen tvekan alls, och då nås målet med B & O halvvägs?

BeoLab 5 är B & O första digitala högtalare, det vill säga signaler i högtalaren behandlas ditigalt tills de förstärks och matas ut genom högtalarna. En DSP-processor (digital signalprocessor) justerar sedan ljud- och baskontrollen.

Högtalaren själv har en konform och är utrustad med tre runda diskotek på toppen.

Klicka här för att visa stora bilder av BeoLab 5

är formen avsedd att understryka den nya akustiska linsteknik, med två ellipsebaserte den strömmade horisontellt ut från diskanthögtalare och bashögtalare i en 180 graders vinkel.

Vi fascinerades fortfarande av kalibreringen av baselementen.

Tre sekunders beröring

Har du renoverat eller flyttat till ett nytt hem? Då är det ok att veta att det är lätt att få högtalarna att justera sig för att ge dig det bästa möjliga ljudet.

Många bostäder har idag ett vardagsrum kombinerat med öppet kök. Ofta placeras en av högtalarna bredvid en hörnvägg, medan den andra blir fristående. Som ett resultat av detta skiljer sig ljudbilden från de två högtalarna, ett problem som B & O nu hävdar har löst.

Mikrofonen som visas längst ner på högtalaren under kalibreringen. Visa mer

Allt du behöver göra är att förstärkaren står i vänteläge och lägg sedan handen ovanpå högtalaren i ungefär tre sekunder. Detta möjliggör det adaptiva baslinjäriseringssystemet (ABL) eller på norska en liten rörlig mikrofon längst ner på högtalaren.

Det mäter rummets form genom att överföra ljudvågor och analysera dem. Basen justeras sedan enligt högtalarpositionen. Hela processen tar ungefär 2 minuter per högtalare.

Men hur är det med ljudet?

Naturligtvis spelar högtalarna bra. Det skulle också bara saknas prislapp som beaktas.För ett ledpris på 114 kr per par antas det att ljudet är i linje med utseendet.

Även om vi trodde att högtalarna gav ett bra och tydligt ljud, och ja - här kan du också spela högt om du vill. Vi måste emellertid understryka att vi inte har jämfört BeoLabene med konkurrenter inom samma prisklass, vilket givetvis är en förutsättning för en slutgiltig dom.

Som vanligt är rådet klart: Om du letar efter produkter i detta prisklass måste du alltid jämföra med dina konkurrenter, helst i samma rum och med musik du känner.

Torra fakta

BeoLab består av

  • 4 högtalarelement. En tweeter och ett mellannivåelement placerat i akustiska linser, samt ett nedre och övre baselement som ligger i konen under linserna.

    För tonåren i huset för att blåsa högtalaren är Beolab 5 utrustad med termiskt skydd av elementen.

  • Totalt 2 500 watt fördelat på: Diskant och mellanklass med varje 250 Watt ICE-effektförstärkare. Dessutom har basbaselementet på 15 tum och den övre basfunktionen på 6,5 tum vardera en effektförstärkare, men den passar perfekt med 1000 watt.
  • Vikten är 61 kg per stycke och höjden är 97 cm. Akustiska linser är gjorda av borstat aluminium, medan skåpet som gömmer basen är ritad i svart tyg.
  • Stöldskydd. Högtalaren kräver att du anger en PIN-kod om strömförsörjningen har brutits i mer än 30 minuter.
  • Vägledande pris är $ 114 000 per par, men körde inte till butiken ännu. De kommer inte fram till augusti.

Klicka här för att se stora bilder av BeoLab 5

ADVERT

Mest populära