All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nya badrum är fuktavskiljare

(NPT): experter från företaget Mycoteam har undersökt 300 badrum de senaste fem åren. Alla hade för tunn membran enligt våtrumsreglerna.

Badrummen är byggda av 25 olika entreprenörer.

Förbättrings Stränder: Hur skulle vi ha det i badrummet

nedslående resultat

Den undersökningens resultat var nedslående: Alla badrum hade membran var mellan 0, 15 och 0, 4 millimeter, enligt House och Home.

- Ingen av dem är nära att uppfylla kraven, säger Kolbjørn Mohn Jenssen, General Manager för Mycoteam.

De flesta nya badrum i Norge är byggda med vätskemembran, som bör vara minst 1 mm tjock för att uppfylla kraven i vått normen. Om membranet är för tunt kan vatten och ånga komma undan och orsaka fuktskador på väggen och golvet.

Följ:

När det gäller att borsta upp är det värt att besöka hantverkarna. Ta bilder av processen, minst en gång om dagen, och du har bevis på bevis. Vid tvist, kontakta inredningen Åse Imset.

Vi hoppas att det inte går så långt som DinSide röstade Norges grymaste bad:

  • Image Special: Norges grimsta badrum?
  • Picture Special 2: Kan det bli värre?
  • Foto Special 3: Vi trodde att vi hade sett det mesta ...
- När en kon är en tredjedel så tjockt som det krävs, kan resultaten bli katastrofala. De underbara badrummen kan vara roliga moisturizers, säger Mohn Jenssen.

Oddvar Stensrød i Gjensidige Forsikring chockas av resultaten och tror att det är mycket bättre att fokusera på att öka användningen av vinylgolv och väggar än att ta risken att använda alltför tunna vätskemembranet.

- Vinyl är definitivt en mycket bättre och säkrare lösning, eventuellt med limmade plattor. Det är ingen mening med att använda 250. 000 på en bra våt om membranet inte är igensatt, säger Stensrød.

Nyheter:
  1. bås på pallar
  2. små spikar - stora problem?
  3. Hur kan du borsta upp trappan?
  4. Skruva hål i väggarna - kan de gömma sig?

ADVERT

Mest populära