All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nytt badrum med enkla medel

Kök och badrum är två av de mest populära rummen för att plaska upp. Men renovering av badrummet kan snabbt bli en dyr affär. Och om du ska göra en totalrenovering av badrum, måste du ändå lita på att det kan vara dyrt. Men om du vill ha en enkel förnyelse av badrummet, på det billigaste sättet, finns det några enkla steg som inte kostar hela världen.

Det finns inte ett badrum som behöver en fullständig renovering för att få ett mer uttalat uttryck. Om badrummet är relativt nytt kan nya möbler och plattor vara nog.

Tips från stylisten

- Titta på de grunder du har och gör en plan för vad du vill göra, säger Signe Schineller. Hon är en inredningsarkitekt, bloggare och en mästare i att redisigne gamla skatter.

En av hennes tips är att måla de gamla plattorna.

- Om du målar de gamla plattorna är det väldigt viktigt att förstå en bra grund. De gamla plattorna rengörs och borstar ner så att allt fett och tvål lämnas. Ett bra grundarbete lönar sig på lång sikt.

Dessutom säger bloggen att du kan göra mycket med den gamla badrumsinredningen.

- Gamla möbler kan målas, fräschas med stenciler eller nya knutar. Du kan också ändra fronter eller lådor, så du behöver inte byta hela garderoben. Om det finns vattenskador på massivt trämöbler kan det här borsta ner. Det finns mycket som kan göras med dina befintliga möbler, rådgör Schineller. Investera i några nya, svala lampor och en hård spegel.

MALE Kakel: Plattorna kan förnyas med färg om du är trött på färgen. Kom ihåg att rengöra plattorna i god tid. Foto: PHOTO: Ifi

NEW VRI: En gammal möbel kan återuppliva badrummet. Här har Hemnes byrå från Ikea och en gammal handfat blivit en snygg badrumsmöbler. Foto: Foto: Ikea hackare

PRISVÄRD: På Ikea, det finns många prisvärda badrumsmöbler, handfat och mixer. Fullen spegelhylla kr. 90, god morgon Odensvik handfat kr. 2895, crowbar mixer kr. 275, full fåfänga kr. 169, hôllviken tjänare kr. 795, Långången underdel med en dörr kr. 995. Foto: Foto: Ikea

Välj hållbara lösningar

hur man väljer rätt rörmokaren

Designer Josefin Johansson, driver VD och ägare av Josefin Johansson Studio dagligen en design och styling företag inom mode och inredning. Hon arbetar också med bostadsdesign och har ett solidt partnerskap med Boa Eiendomsmegling. Johansson har för avsikt att framhäva karaktären, potentialen och karaktären av hemmet på ett ärligt sätt. Fel och brister bör inte döljas, utan förbättras bättre med varaktiga och långsiktiga lösningar. Hon har flera bra tips på enkla åtgärder som kan omforma ditt badrum, och samtidigt vara

- Man joint: Fugen är ofta smutsiga och färgade, medan plattorna vilja hålla upp bättre. Med ditt eget tätningsmedel kan du fräscha din fog på båda golv och väggar med färg i olika färger.

- Folieplattor: Folie är ett enkelt, prisvärt och hållbart sätt att förnya plattorna. Folie kan köpas från återförsäljare av skyltar och annonser. Det är viktigt att rengöra plattorna noga innan du applicerar folien. Detta är tänkt för väggplattor och håller sig bra i fuktiga sprutzoner i badrummet.

- Byte av artiklar: Många tror att speglar och skåp är integrerade och utlagda i badrumsarmaturen, vilket innebär att de ersätter vissa delar. Men i många fall bara hänga spegeln och hänga upp en ny. Det är inte alltid nödvändigt att ersätta allt.

- Sparkle Hole: Även om det hänger föremål på de kaklade väggarna, betyder det inte att det måste hänga hela tiden. Många människor är rädda för att göra hål i väggen och tänker på att hela badrummet måste omhyllas. Det kommer faktiskt bara att tända hålet, eller använda folie över.

- Plåt på tvättmaskinen: Utrymmet ovanför tvättmaskinen kan ofta lämnas oanvänd. Om du lägger en skiva över dig får du ett bänkutrymme som kan användas för lagring. Med plastknappar under plattan kommer du att förhindra att den glider ut.

Sist men inte minst anser Johansson att människor ska ha så få saker i badrummet som möjligt.

- Mycket fukt och damm gör det svårare att rengöra, och det kan snabbt bli ett rörigt intryck. Håll det rent och enkelt, ger stylisten råd.

Lägg till kakel på kakel

FÄRGFOT: Duschen i badrummet har en liten missfärgning. Med tätningsmassa kan det vara bra som nytt. Foto: PHOTO: Ifi

FöRE OCH EFTER: Detta gamla badrum från 1986 krävdes förnyelse. Ägaren skulle borsta upp så billigt som möjligt. Väggar och golv har nya golvbeläggningar och badrumsmöbler köptes på Ikea. Foto: PHOTO: Privat och Per Erik Jæger

Är du trött på de gamla plattorna i badrummet, kostar det inte en förmögenhet att förändra uttrycket. Många väljer att kakelflis, vilket är mycket billigare än att rippa upp alla gamla. Men finns det alltid möjlighet att kakelflis?

Rengör badrummet? Det är bara att sätta i gång

- är badrummet mer än 30 år gammal, jag skulle inte rekommendera att lägga kakel på kakel, eftersom det kan sakna membran, förklarar januari Eddie Kragtorp, master Mason och professionella ledare i Flisekompaniet. Men om det finns ett badrum som är 10-15 år, kommer membran och vattentätning att vara bra, och då blir det inte ett problem att lägga en kakel på kakel. Det kommer inte heller att påverka värmekablarna i någon grad, och flera tunna plattor som produceras idag är avsedda för detta. Det kan ta lite längre tid att värma golvet, men det har inte mycket att säga eftersom du sällan slår på och av värmekablarna ofta.

Vidare säger Krachtorp att värmekablarna har ett livslängd på ca. 20 år, så om badrummet är 15-16 år, överväga att lägga till nya värmekablar. De kan läggas rätt på de gamla plattorna med nya plattor över.

- Det är väldigt viktigt att avfetta och rengöra de gamla plattorna noga innan de sätts på nya.

Tjäna det till salu?

Någon kan ha andra motiv att uppdatera sitt badrum, ett hopp att tjäna det genom att sälja.Men kommer det att betala för att förnya badrummet före försäljning?

FLIS PÅ FLIS: Idag är många plattor utformade för att placeras ovanpå andra plattor. Foto: Foto: Ifi

Tiles: Idag finns det också stora keramiska plattor som kan läggas sida vid sida på kakel. De som är extra tunna, 3-5 mm, är mycket lämpliga för detta ändamål. Dessa kallas RAK Gems Slim och finns i 30x60cm och 60x60cm i fem färger. Och är i 4, 5mm tjocklek. Priset är ca. kr. 650, - till 700, - per m2 inkl. moms. Foto: Foto: Flisekompaniet

- Jag tror att ge hem är en ansiktslyftning är bra, säger Tormod Boldvik ordförande i Association of Real Estate till Bonytt. nr.

- När det gäller badrummet, jag är orolig för att saker görs på rätt sätt, och det är i många fall gränser för hur lätt det kan göras. Jag tror helt klart att första intryck kan förbättras, men samtidigt måste ges specifik och korrekt information om vad som har gjorts. Ett badrum med dåliga membran kommer inte att vara bra för att klara problemen i ett nytt lager av kakel. Det skulle också vara att en värderare skulle vilja gå in och göra tekniska bedömningar av badrummet. Det är svårt att dekorera intrycket om slutsatsen är att badrummet är föråldrat och behöver förnyas.

Bör du först borsta eller förnya badrummet till salu, bör du undvika speciella och speciella lösningar.

- Klassiska lösningar och färger är vettiga när något är gjort för att optimera till salu. Egna preferenser matchar inte nödvändigtvis vad andra vill gilla. Jag rekommenderar att du kontaktar en färgbutik eller kakelbutik och frågar om vad som rekommenderas. Vi har frågat våra medlemmar om vad de rekommenderar, om du ska spendera kr. 200, 000, - vid beredning. Specifikt går det i riktning mot generell renovering av rummen och slutar återstående arbete. Det är inte det badrum de skulle prioritera.

Läs också:

Här är de coolaste inre scenerna

Hur ofta tvättar du badrummet? 999> Hur passar du ett litet badrum? 999> Ska barnet ta bort tonsillerna?

ADVERT

Mest populära