All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Nytt badrum - En bättre början på dagen

När familjen på fyra i Horten var tvungen att rengöra sitt badrum förra året valde de ett välskött VVS-företag att göra jobbet. Det var ett omfattande arbete som skulle göras och familjen tog väl hand om att tänka på de behov de hade.

Badrummet ligger på andra våningen och bestod av ett litet, smalt badrum med separat toalettrum. Nu ville familjen få ut det mesta av utrymmet och valde att slå på rummen. Således fick de sju kvadratmeter till sitt förfogande.

Bra planering

Ett brett utbud av plan- och inredningslösningar studerades innan allt kom på plats. Idag är familjen mycket nöjd med sina val och har gjort ett gott, ljust badrum med italienska plattor och utrymme för både dusch, badkar och väggmonterad toalett. - Ett badrum där vi verkligen inte har hittat en sak som irriterar oss eller något vi ångrar, betonar mamma och pappa i huset.

Bubblor och ljus

Badrummet innehåller ett stort och djupt badkar med luftbubbelfunktion. Bilen har också ljus i botten. Här njuter barnen fem och nio och njuter av vattnet bara bubblande och bubblande. Mamen tycker att det är gott med det djupa och bekväma badkaret, där hon kan koppla av med vatten helt upp till halsen. Samtidigt är bilen tillräckligt stor för två.

Duschen har glasdörrar som kan svängas in och göra badrummet mer rymligt när duschen inte används. Toaletten är väggmonterad, som både underlättar rengöringen och hjälper rummet att arbeta mer luftigt.

Fina och trevliga: Badrummet är under uppbyggnad och de nya Velux-fönstren har kommit på plats.

Visa till stjärnorna

Höjden på huset gav badrummet för låga tak på långsidan. Två nya Velux-fönster, med stålbalkar mellan och bärväska runt, infördes och gav den önskade höjden utan att taket behövde upplyftas. Fönstren ger ett bra ljus under dagen, och från badet har en romantisk glimt av den stjärnhimmel efter mörkret sjunkit.

Praktiska detaljer

Familjen valde badrumsmöbler i svart från Aspens, med stora lådor istället för skåp. Skålar ger en bättre översikt. Diskbänken över lådanheten är djup och bra. I den övre lådan har utloppet för hårtorken och rakapparaten ett bekvämt och diskret läge. Bredvid lådanheten, en elegant och rymdbesparande elektrisk handduksstork. Speglar inbäddade i väggplattorna spara extra utrymme. Den moderna slurry inuti duschen ledde till enklare kakel och samtidigt ger ett inbjudande uttryck.

Läs också:

Rengöring av silikonfogar

Silikonfogar blir snabba och smutsiga och kan vara svåra att rengöra. Men med dessa tips får du vita vittor igen.

Godkänt vattentest

Fadern i huset ville skydda mot vattenskador. Därför avslutades byggprocessen kontraktligt för ett två-dagars vattentest av badrumsgolv.Rummet var fyllt med 18 mm vatten som förblev i två dagar.

- Golvet var nu fullt dokumenterat och gav mig en bra känsla och betonade husets fara. Sammantaget uppgick kostnaden för badrummet, inklusive nya rörledningar och ny vattenvärmare, till cirka 300 000.

Tips

* Bättre på kvalitetsprodukter och använd professionella när du borstar på badrummet.

* Undvik trender. Det märkliga med trenderna är att det som verkligen är inne är snart ute.

* Håll stilen. Bestäm om du vill ha ett klassiskt, minimalistiskt eller romantiskt badrum och fyll i stilen.

Konsumentinfo:

Kakel och ornament: Gardenia Orchidea: www. gardeniaorchidea. com

Kakelleverantör: Flisgiganten, Drammen. www. chip jätte. nej

INR Diamond dusch, handdukstork och knocker: www. inr-as. nej

Slukrenne: Waterline Blücher: www. Blucher. nej

Clessidra bubbla med ljus och fram- och ändpaneler från Interform: www. inre formen. nej

Damixa Jupiter duschbatteri med Trijet komplett dusch servett: www. Damixa. com

Oras Vienda dusch- och badkranar: www. Oras. nej

Förpackningslösning med komplett väggmonterad toalettstol och Grohe Dalsists: www. Grohe. nej

Entreprenör: Rörmokare Olav B. Terjesen as. Telefon 33 34 55 50

Handfatet, som täcker lådsektionen, är djupt och gott.

KLART: Väggar för väggmonterade toaletter är klara.

HARMONIC: Italienska plattor i beige och rosa ger ett harmoniskt uttryck.

Mamma gick strax av för den underbara uppslamningen. Denna typ av omkopplare leder också till enklare kakel.

Rymlig dusch med snedställt glas anpassat tak. Duschdörrarna är monterade när duschen inte används. Mycket platsbesparande. Väggmonterad toalett gör rummet luftigt och underlättar rengöringen. Praktisk hylla

ADVERT

Mest populära