All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ny källarvåningen

När familjen Hammer med två små barn flyttade in i sitt nyförvärvade hus, fick de en obehaglig överraskning. Det visade sig att nedervåningen var allvarligt skadad av paraffinläckage! "Den intensiva lukten var först märkbar när vi sköt i eldstaden. Värmen utlöst paraffin lukt, och det var fullständigt oacceptabelt, säger husägare.

Och det skulle bli mer obehag. Badrummet nedre våningen byggdes inte ordentligt. Kakelarna limmade rakt på spånskiva så väggarna började stöta. Familjen stod inför en lång och långvarig process av försäkringsbolag och reparationsarbeten. - Vi insåg att detta var en stor operation, så vi kontaktade IFI för att få hjälp och för att få en samtalspartner informerar husägare.

Den rymd

Den paraffin hade långvarig droppade genom betongväggar och ned till marken. Alla inre av källaren och badrummet var tvungna att vara ute. Boothen behövde också en förnyelse. Lukten försökte pumpas ut genom stora slangar. Den stora öppna spisen, golv och väggar i källaren vardagsrummet måste demonteras för att avlägsna alla byggmaterial där paraffin hade gjort skada. Tillsammans med Ellen Skifjeld Lön Stad från IFI, paret gick med på att ersätta elden med en lättare, modern kamin som inte byggs så mycket i rummet. Istället för plattan valde man stående, vilket gav en känsla av extra tak. Väggarna var målade i pärlor, och fönster, tak och remsor var målade vita. Detta ger bra ljusreflex och utrymme känsla. "Matt och glansiga ytor är också bra tillsammans, enligt Ellen.

Väggarna i badrummet i källaren började bukta och sedan du tog bort plattorna, det upptäcktes att dessa limmas direkt på fiberboard. Varje bricka i badrummet på källargolvet tas bort och reglerande membran kan monteras innan nya plattor monterades. - Det var dåligt medan allt arbete var på, men vi är mycket nöjda med resultatet, betonar familjen.

Några fakta om ägarbytet

Ägar Insurance är ett försäkringsbolag säljare kan dra nytta av försäljning av bostäder eller stuga och täcker säljarens ekonomiska ansvar till köparen i händelse av fel eller brister i huset / stugan (för bortskaffande lag). Försäkringen gäller i 5 år efter förvärvet och ge ansvarsförsäkring, genom deras villkor, att betala ersättning krav för dolda fel eller brister.

Det är gemensamt ägande försäkring erbjuds genom mäklare antingen som en tjänst du kan köpa eller att man får med köpet med egenskapen mäklare för att slutföra försäljningen.

Läs mer på: www. konsumentportal. nej eller www. ägarbyte. nej

Vad gör du om du upptäcker dolda misstag och saknar ditt hem?

Ta skriftlig kontakt med förre ägaren och försäkringsbolaget som står bakom ägarbytet försäkring.Skicka även en kopia på ditt eget försäkringsbolag (kan du ha rätt till ersättning för rättshjälp) och kooperativets / hyresvärden föreningens försäkringsbolag (det kan vara en nackdel för byggnader som omfattas av dessa försäkringar).

skall överklagandet en neutral beskrivning av vad du har upptäckt och hur detta är ett brott mot avtal som du har gjort med säljaren. Påståendet måste göras så fort som möjligt efter att du har upptäckt felet och nästa steg blir att fastställa vad är omfattningen av skadan. Vem beror detta på villkoren i avtalet.

Som svar på klagomål, det borde vara en beskrivning av hur man handskas med dig vidare. Behöver du hjälp i detta avseende, kanske du vill hålla kontakt med privata försäkringar som också kan ge dig råd om.

ADVERT

Mest populära