All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nya lägenheter är för små och för dyrt

"Behovet av nya bostäder är där, men inte till det priset. Bjørn-Erik Øye, Prognosesenteret."

Byggandet av nya bostäder i storstäderna har bråttom och är i full fart ner. Det rapporterar både Statistiska centralbyrån och Prognoscentret.

De senaste nyheterna om bostadspriserna

Problemet är enligt prognoscentralen att de nya lägenheterna är byggda är för små och för dyra.

- En ny byggnad i Oslo kostar 46.601 kronor per kvadratmeter. Vem i hela världen vill ha en lägenhet för det priset? Ungdomarna har inte råd med dem, och de vuxna som har tillräckligt med pengar kommer att vilja ha större lägenheter, säger analytiker och partner i Prognoscentret Bjørn-Erik Øye.

Øyvind A. Tandberg, NEF mer

ordförande för Association of Real Estate Agents (NEF), Øyvind Tandberg, tror att trots hög huspriser många kommer att välja att köpa lägenheter.

- Levande är inte något du väljer. Hyreskostnaderna har gått rätt, och även om kostnaden för att köpa är så hög väljer många att spendera sina egna lån, säger Tandberg till DinSide.

torsdag skrev DinSide att hyran på bostäder har skjutit i höjden under det senaste året, och kommer att fortsätta att stiga under 2008. Ledande inom Rental Drilling Association, säger Lars Aasen som just nu finns det kris på hyresmarknaden.

I Oslo ökade hyror 16, 4 procent i genomsnitt i fjol, och experter DinSide har varit i kontakt med förutspår att hyran i hela landet kommer att stiga kraftigt under 2008.På torsdagen sa ledaren i Leieboreforeningen, Lars Aasen, krisen på hyresmarknaden.

bostadsbristen på hyresmarknaden

DinSide följer bostadspriserna:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor
  5. Ovanligt stark bostadsprisökning
  6. Bostadspriserna föll i december

ADVERT

Mest populära