All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Ny och orörda gräsmattan två veckor

Hur man använder gödningsmedel på rätt sätt

Detta sparar din gräsmatta

hur man kan bli mossa och ogräs

Vill du ha en grön och vacker gräsmatta på sommaren, men inte dags att vänta på att den växer upp? Lägg också till de sista detaljerna.

- Det finns ingen hokuspokus för att placera efterbehandlaren. Det gäller bara att bevattna de första två veckorna efter att gräset läggs, säger Kristen Sejerstad på Norsk Ferdigplen AS. nr.

- Och kom ihåg att finishen är frisk, betonar Marianne Utengen i det norska trädgårdsföretaget.

- Det måste läggas till när du får det, därför måste det grundläggande arbetet redan vara klart. Eftersom gräsmattan ligger på rullen eller på paletten, kan den snart börja ruttna eftersom den är så tätt packad på pallen eller rullen.

Väl förberedd

En målplot kan läggas på ett helt nyplanerat område, men också en gammal gräsmatta kan bilda en bra grund.

- Det är viktigt att inte slösa grunden, för det är lika viktigt som du borde ha sått, förlänger förlängningen.

- Det handlar om att lägga gräsmattan på en bra grund med mat så att efterbehandlingen snabbt blir rot, beskriver Sejerstad.

Marken som läggs till är blandad med krita och full gödningsmedel, och sedan släpper du hela ut så mycket som möjligt och slutar rulla eller rulla över det.

Finjusteringen på den gamla gräsmattan

När det gäller att lägga ytan på en gammal gräsmatta, kan detta göras på två sätt. Du kan antingen spruta ett tunt lager av matjord på den gamla gräsmattan, bland annat för att eliminera oegentligheter. Alternativt kan du hämta den gamla gräsmattan.

- Den slutliga handen kan inte läggas rakt på den gamla gräsmattan eftersom det gör det svårt för rötterna i måttet att ruttna.

Dra åt

När du lägger på efterbehandlaren är det viktigt att se till att lederna är så tätt som möjligt för att säkerställa bästa möjliga kontakt mellan rullarna.

- De tvärgående fogar ska läggas i en tegelmönster, så att du inte får dem bredvid varandra, för då är det lättare att få glidningar, säger Utengen i Trädgårdsföreningen.

- Slipsar i lederna kan också orsaka torkskador i lederna, vilket kan göra dem ännu tydligare.

Mycket vattna de första två veckorna

- Och när gräsmattan rullas ut, är det viktigt att göra en hel del vattna de första två veckorna, beskriver Sejer Stad, betonar att det är absolut nödvändigt att en grön och frodig färdig gräsmatta som Den befrukas igen en månad efter det att den läggs.

- Brist på efterbefruktning är anledningen till att många människor upplever att efterbehandlingen gradvis blir ljusgrön.

Omedelbar användning

Till skillnad från en traditionell gräsmatta behöver en färdig plen inte en särskild tillväxtperiod innan den kan användas.

- De första två veckorna, när det kommer att hålla sig till marken, bör du vara försiktig med att använda den, säger Maria Årsvold på Grasrota AS.nr.

- I princip kan du börja gå på den så snart den läggs, men tuff användning bör vänta tills det har satt sig i två veckor.

Ökande intresse

Priset på efterbehandlaren varierar beroende på hur mycket du behöver. Dess större ytor desto lägre pris.

På norska Ferdigplen är kvadratmeterpriset av en färdig gräsmatta 55-35 miljoner medan den hos Gräsrot kostnaden för 60 miljoner och ner.

- Om du bara behöver en kvadratmeter, så säljer vi det också, säger Sejerstad. Han säger att det har varit ett tydligt växande intresse de senaste åren.

Ytterligare information om hur du lägger på finputsarna finns på leverantörsportalen Ferdigplen. net.

Läs också:

för att klippa gräset

Köpguide för gräsklippare robot

Ta emot nya inredningsidéer i Bonytts inspiration guide

Därför, pappa, fotbollshuliganer

ADVERT

Mest populära