All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Igen om tapeter

Fiber förlust lätt att ställa upp.

Under de senaste åren har en liten revolution i tapet inträffat. Det handlar om tapeter med fiberstöd, så kallad non-woven backing. Detta är ett material som är helt stabilt, så att tapeten stannar i form även när den blir fuktig. Dessa tapeter ska inte klistras in. Limet appliceras direkt på väggen och tapeten placeras på utsidan. Utmaningen är att använda tillräckligt med lim, men inte så mycket att det förekommer i leder och lister. Överskott av lim måste torkas av en gång. Eftersom limet gulnar och kommer att se ut som färgning efter en tid.

Tapetet är lite kraftfullt och därför lätt att hantera. Fiberhattar finns i ett brett utbud av färger, mönster och ytor. Man kan välja enfärgad matt yta mönstrad med romantiska lilla blommor eller ränder och rader. Det finns också en fiberbakad tapeter med en yta av vävt eller flätat papper i olika färger och mönster. Trickarna är också tillbaka. Vissa med klar viskos tråd. Möjligheterna är många för gamla och nya tapeter entusiaster. Eftersom fler och fler människor vill ersätta den gamla glasfiberremsan med något nytt, och vanligtvis en vanlig vägg, är tapet ett bra alternativ.

Naturliga tapeter tapeter

En annan trend i tapet är ytan av olika växtfibrer. tång, sisal, bambu, hampa och lin. Dessa är vävda och präglade pappersstöd. De naturliga materialen är elastiska och måste därför fuktas före sedimentering. Det vill säga limet appliceras på tapeten innan det installeras. Dessa band är speciellt lämpliga som en kontrastvägg i ett rum. De naturliga fibrerna bärs för att hålla fiberstrukturen synlig. Dessa tapeter är därför inte lika ljusbeständiga som tryckta tapeter och bör därför installeras på väggar utan direkt solljus.

ADVERT

Mest populära